Política 27/05/2014

Tura: "Ens sap molt de greu, però no hi haurà més remei segurament que l'escissió"

Els crítics del PSC faran públic en les properes hores un nou manifest de refundació que podria obrir la porta a la ruptura. L'exconsellera diu a Catalunya Ràdio que el nou moviment no renuncia a concórrer a les properes municipals

Ara
2 min

BarcelonaEls crítics del PSC es van reunir dilluns després de la desfeta electoral del 25-M i van arribar a la conclusió que el seu full de ruta, que passa per decidir a finals de juny si encapçalen un nou moviment polític, continua avançant. Tal com explica avui l'ARA, avui faran públic un nou manifest de refundació que podria obrir la porta a l'escissió. En una entrevista a Catalunya Ràdio, l'exconsellera del PSC Montserrat Tura no ha descartat que el moviment pugui concórrer a les properes eleccions municipals amb unes sigles pròpies, al marge del PSC. De fet, l'ARA ja va publicar el 22 d'abril que els crítics estan treballant per crear aquesta nova marca. "Ens sap molt de greu, però no hi haurà més remei segurament", ha dit al programa de Mònica Terribas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exconsellera sembla que ja ha llençat la tovallola: "Ja no els diem si han de canviar o què han de fer. Fa un any i mig que intentem explicar la trajectòria del PSC. Avui el socialisme català hauria d'estar compromès amb els seus valors històrics a nivell social, però també amb el fet que només amb la participació activa de la població, i deixant exercir el vot dels seus ciutadans, hi haurà possibilitat de poder sortir d'aquesta situació en què ha derivat la relació entre Catalunya i Espanya després de la sentència de l'Estatut".

Tura ha explicat que en les últimes hores els crítics han estat mirant al registre "quines sigles hi havia agafades" per poder escollir el nom d'aquest possible nou corrent polític.

Aquest dilluns Tura ja va anticipar en un tuit que els crítics activaven "el procés de constitució d'un moviment polític socialista català i sobirà identificat amb el dret a decidir i la igualtat social".

stats