POLÍTICA
Política 26/03/2013

Turull: "Malgrat el diàleg, seguim el nostre full de ruta al peu de la lletra"

El portaveu de CiU al Parlament demana no fer una "interpretació gaire sofisticada" de la voluntat de negociar amb Madrid

Marc Toro
2 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha deixat clar aquest dimarts que "malgrat el diàleg" que ha plantejat el Govern amb l'estat espanyol, l'executiu segueix el seu "full de ruta al peu de la lletra", en referència als acords adoptats al pacte d'estabilitat de govern aprovat a l'inici de la legislatura. En aquest sentit, Turull ha demanat que no es faci una "interpretació gaire sofisticada" de la voluntat del Govern de negociar amb Madrid. "El diàleg sempre és necessari entre el govern de la Generalitat i el govern de l'Estat", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha assegurat que “l’única solució raonable” que té ara mateix el Govern és “trencar definitivament amb ERC i apostar per reconstruir els ponts de diàleg amb el govern espanyol” per tal de “sortir junts” de la crisi. Millo ha lamentat que l’executiu català actuï “a la desesperada oferint un govern de concentració com a única via per garantir la seva cadira […] enlloc d’assumir el rotund fracàs de la seva estratègia”.

“Cal abandonar el procés independentista i concentrar-se en les autèntiques prioritats de la societat”, ha considerat el popular, que ha retret al Govern el fet que Catalunya sigui “l'única comunitat autònoma que no té pressupostos per al 2013”. “En comptes de fer tantes elucubracions, si tinguéssim pressupostos, avui estaríem parlant de coses molt més importants”, ha conclòs.

C's demana la dimissió de Mas

El portaveu de C’s Jordi Cañas, ha tornat a demanar la dimissió del president de la Generalitat, Artur Mas. Cañas ha fet aquestes declaracions en considerar que el Govern “eludeix les seves responsabilitats”, és incapaç de “posar en marxa uns pressupostos” i situa com a únic punt de l’agenda política la “preparació de la consulta sobiranista”. “Ni es governa ni es tenen pressupostos”, ha deixat anar Cañas, que també ha lamentat que es convidi a formar part del Govern partits que no són capaços d’assistir una “cimera per a la reactivació económica”, en referència a la proposta que Mas va fer la setmana passada a ERC i el PSC.

stats