POLÍTICA
Política 12/07/2012

La Universitat d'Estiu de Catalunya presenta la seva XLIV edició

L'equip rector destaca l'acte d'homenatge a Heribert Barrera i l'entrega del premi Canigó a Pasqual Maragall

Marc Toro
2 min

BarcelonaLa Universitat d'Estiu de Catalunya (UCE) ha presentat aquest dimarts en roda de premsa la seva XLIV edició, que enguany tindrà lloc entre el 16 i el 23 d'agost a Prada de Conflent (Catalunya Nord) i que tindrà com a actes destacats l'homenatge en record a l'expresident del Parlament de Catalunya Heribert Barrera i a l'entrega del premi Canigó a l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, "per tots els anys que ha estat donant suport a l'UCE".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la resta d'actes previstos per aquesta edició, el president de la UCE, Jordi Sales, ha volgut destacar el debat entorn el nacionalisme escocès i el del paper dels municipis en el camí cap a l'Estat propi, el curs de commemoració dels sis-cents aniversari del Compromís de Casp (que ha lamentat "que està passant desaparcebut") i la "secció especial" d'aquest any dedicada a la llengua, els nous llenguatges i els problemes que planteja la seva aplicació. Per la seva banda, el secretari de la UCE, Joan Maluquer, ha destacat la celebració de les XXVI Jornades sobre Cooperativisme, subratllant la importància d'aquesta alternativa al treball convencional de cara a joves que acaben els estudis.

Dificultats econòmiques

Tant Sales i Maluquer, com el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Salvador Giner, han subratllat les "enormes dificultats econòmiques" per les que està passant la Universitat com a conseqüència del context de crisi actual, que han obligat a reduir un un 13% el pressupost d'aquest any i a celebrar un dia menys de jornades "per no entrar en números vermells".

No obstant, Giner ha demanat no caure en el "victimisme" perquè la "crisi general no és només nostre", i ha parlat del mèrit de mantenir una "altíssima qualitat intelectual i científica, amb uns recursos econòmics baixíssims, a diferència d'altres universitats d'estiu d'Europa". Tot i el menor pressupost, Maluquer ha valorat molt positivament la recuperació de la subvenció concedida per l'Ajuntament de Barcelona, després de diversos anys sense rebre-la, i l'establiment de 60 beques per part de la Generalitat per cobrir la meitat del cost de la matrícula de la UCE a joves de 18 a 25 anys que estiguin inscrits o preinscrits a qualsevol univeresitat catalana. En aquest sentit, el secretari de la universitat ha assegurat que tot i les dificultats econòmiques actuals, "les matrícules van a bon ritme".

stats