Política 29/09/2012

UDC demana responsabilitat en el camí "il·lusionant" cap a "l'estat propi"

El president del Consell Nacional, Ramon Espadaler, diu que el seu partit ha assumit "convençudament" la resolució a favor de l'estat propi

Acn
1 min
El president del Consell Nacional, Ramon Espadaler, i Josep Sánchez Llibre, avui

BarcelonaEl Consell Nacional que UDC ha celebrat aquest dissabte ha servit per ratificar la "il·lusió" amb què la formació acull el moment polític, marcat per l'aprovació al Parlament d'una resolució a favor de l'estat propi i la convocatòria d'eleccions. El president del Consell Nacional, Ramon Espadaler, ha afirmat que el seu partit ha assumit "convençudament" que la resolució del Parlament "és un pas endavant en exercici del dret a l'autodeterminació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, la formació apel·la a la "responsabilitat i el rigor" en aquest procés, per tal de preservar la cohesió social d'un país "plural i divers". "L'horitzó de la consulta ens sembla el més oportú i democràtic", ha constatat Espadaler que ha expressat que les diferents sensibilitats que aplega la seva formació comparteixen que aquest és "un moment il·lusionant". El president del Consell Nacional ha recordat que la seva formació "ha apostat des de primera hora pel dret a l'autodeterminació i el sobiranisme", i és per això que ha assumit el "pas endavant" que suposa la resolució aprovada aquesta setmana al Parlament a favor de l'estat propi.

Més enllà de fixar aquest posicionament, el polític d'Unió ha informat que durant la reunió d'avui hi ha hagut "diverses intervencions" reclamant que el procés es faci "amb responsabilitat, amb el sentit institucional que ha caracteritzat des de sempre a Unió i a Convergència Democràtica".

"Cal fer-ho sent conscients de la situació del país que tenim a les mans, que és divers i plural", ha dit Espadaler, després de recordar que si bé la resolució el Parlament va ser aprovada per una majoria, "no aplega tot el suport" de la cambra.

stats