Política 20/04/2017

La UDEF eleva a 30 milions els diners que Jordi Pujol fill hauria ocultat des que se l'investiga

9,4 s'haurien desviat a través de "negocis inexistents" en forma de "préstecs ficticis a terceres persones"

Efe / Ara
1 min
Jordi Pujol Ferrussola a la sortida de l'Audiència Nacional, el 12 de febrer de 2016

MadridSi bé la unitat central de delinqüència econòmica i fiscal va situar en 14 milions d'euros els diners que Jordi Pujol Ferrussola hauria ocultat per evitar l'acció de la justícia des que l'investiga, ara eleva la quantitat a 29,9 milions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És el que es desprèn de l'últim informe de la UDEF, que ha transmès a l'Audiència Nacional, i que també apunta que 9,4 milions provenien de "negocis jurídics inexistents". Una de les maneres de fer-ho serien "préstecs ficticis a terceres persones". Segons la UDEF, 12,3 milions més correspondrien a inversions no repatriades i pèrdues internacionals fictícies i la resta, 8,1 milions, a plusvàlues no declarades.

Un dels préstecs "ficticis" podria haver anat a la seva filla Núria, per valor de 585.000 euros, que hauria destinat a comprar un pis a una empresa del seu propi pare. Un altre, de 135.000 dòlars, l'hauria fet al seu soci Gustavo Shanahan, amb l'objectiu que es retractés d'unes declaracions en què l'acusava d'haver tingut diner negre en paradisos fiscals.

A banda de l'estratègia de negocis ficticis, els investigadors creuen que tant Pujol com la seva exdona Mercè Gironès van adquirir un "patrimoni immens a l'exterior" a través de diverses societats, invertit en negocis reals a l'estranger. Tot plegat, amb l'objectiu d'evitar el procediment judicial que instrueix el jutge José de la Mata.

stats