Política 06/08/2015

Àlvarez (UGT), sobre les eleccions del 27-S: "Tindran un caràcter plebiscitari, però no serà l'únic"

El secretari general de la UGT pronostica que els comicis "no li aniran bé a ningú" i que després de les eleccions s'hauran de teixir complicitats entre els que volen canviar la relació de Catalunya i Espanya

Europa Press
2 min
EL MÉS VETERÀ 
 Josep Maria Álvarez va ser elegit per primer cop secretari general de la UGT de Catalunya el 1990. Ara demana nous lideratges.

BarcelonaEl secretari general del sindicat UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha opinat que les eleccions catalanes del 27 de setembre "són unes eleccions que tenen un caràcter plebiscitari, però no és l'únic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista d'Europa Press, Àlvarez considera que, en tot cas, quan la gent vagi a votar li conferirà aquest caràcter, i que no serà perquè "ho diu no sé qui".

Així mateix, el secretari ha pronosticat que el resultat dels comicis "no li aniran bé a ningú", i a partir del 28 de setembre s'hauran de recuperar complicitats de la gran majoria de catalans que, segons ell, volen canviar la seva relació amb la resta d'Espanya.

Malgrat reconèixer el caràcter plebiscitari dels comicis, ha subratllat que no serà el mateix votar una candidatura que una altra, i que també s'estarà decidint sobre polítiques de gestió i govern.

UGT a les llistes

Preguntat sobre si alguna de les candidatures que concorren al 27-S li van proposar formar part d'alguna llista, ha contestat que no, i ha afegit que no ho hauria fet pel seu compromís de mantenir la neutralitat del sindicat.

Tot i així, ha valorat positivament que membres de la UGT formin part de diverses candidatures com Junts pel Sí i el PSC perquè reflecteixen la pluralitat interna del sindicat i demostren la seva "bona salut" tot i el desprestigi actual.

Sobre la secretària general d'UGT a les comarques de Girona, Dolors Bassa, que dimitirà quan es coneguin oficialment les llistes per integrar-se a Junts pel Sí –s'ha anunciat que hi aniria de número dos–, ha assenyalat que respecta i entén la seva decisió, i que la candidatura fitxa una "magnífica persona" .

Balanç de Mas

Àlvarez ha dit que és difícil fer un balanç sobre els cinc anys del president de la Generalitat, Artur Mas, perquè "hi ha hagut uns quants presidents Mas".

Així mateix, ha destacat que no se'n pot fer un balanç positiu perquè, en general, el Govern ha estat disciplinat amb l'austeritat exigida pel govern espanyol, i ha afegit que el president ha centrat la seva obra en la relació entre Catalunya i la resta d'Espanya i no en altres aspectes.

stats