DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 30/09/2011

Unanimitat al Parlament en defensa del Corredor Mediterrani

La cambra també s'ha pronunciat en defensa del model d'immersió amb els 20 vots en contra de PP i C's

Ara
2 min

BarcelonaEl Parlament ha donat suport avui de manera unànime a la defensa del Corredor Ferroviari Mediterrani pel fet de tractar-se d'una infraestructura fonamental per al desenvolupament econòmic de Catalunya i, per àmplia majoria, al model d'immersió lingüística a les escoles catalanes. La proposta de resolució presentada per CiU sobre el Corredor Mediterrani ha sigut aprovada per 130 vots a favor i cap en contra. La proposta assenyala que el Parlament expressa el seu "suport inequívoc al projecte de construcció de l'eix ferroviari mediterrani Algesires-Múrcia-València-Barcelona-la Jonquera com una infraestructura essencial per al desenvolupament econòmic de Catalunya i insta el Govern a seguir treballant a tots els nivells per fer que aquest projecte sigui una realitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El suport de la cambra catalana al Corredor Ferroviari Mediterrani es produeix dos dies després que els ministres de Transports de França, Thierry Mariani, i Espanya, José Blanco, acordessin impulsar la construcció de la connexió ferroviària pel centre dels Pirineus, entre Pau i Canfranc. Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Balears reclamen, per la seva banda, el Corredor Mediterrani que ha d'unir Algesires i París per la Jonquera, i sobre el qual es pronunciarà la Comissió Europea el proper 19 d'octubre, segons informa Efe.

Majoria aclaparadora per la immersió

D'altra banda, els grups parlamentaris han donat suport també al model d'immersió lingüística a les escoles catalanes amb 107 vots a favor, 20 en contra –els de PP i C 's– i cap abstenció. El text de la proposta de resolució aprovada per la cambra catalana es reafirma en el seu "compromís amb un model d'escola catalana en llengua i en continguts, que no segregui els nens i joves per raó de la seva llengua familiar, i que contribueixi a la construcció d'una societat més democràtica, lliure i cohesionada".

En aquest sentit, s'estableix que l'ensenyament a Catalunya, amb "el català com a llengua vehicular i utilitzant el mètode de la immersió lingüística, ha de continuar sent un dels principals actius per aconseguir una societat cohesionada, en la qual no es segreguin comunitats per qüestions lingüístiques".

No ha prosperat, en canvi, una proposta d'ERC per promoure el CAT a les matrícules de la flota de cotxes de la Generalitat. CiU hi ha votat en contra, malgrat que la proposta derivava d'unes declaracions del portaveu del Govern, Francesc Homs, en què animava els catalans a posar-se el CAT a la matrícula perquè considerava que no és sancionable.

stats