POLÍTICA
Política 06/02/2013

Unió demanarà donacions als consellers nacionals per pagar la sentència del cas Pallerols

Duran defensa que Unió ha estat a l'altura en el cas de desviament de fons per a formació d'aturats

M. Colomer
1 min
L'empresari Fidel Pallerols va ordir una trama amb dirigents d'UDC per desviar diners públics de la UE per pagar despeses del partit.

BarcelonaUnió demanarà als seus consellers nacionals que facin donacions al partit per pagar els 390.000 euros acordats per evitar l'entrada a presó dels acusats del cas Treball de desviament al partit de subvencions europees per a formació d'aturats entre el 1994 i el 1999. La sentència del cas considera provat que els diners van servir per moblar seus del partit i per al pagament de nòmines de militants d'Unió. Segons Duran, Unió ha de demanar un crèdit per tornar els diners desviats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió, que ha defensat que ha estat "a l'altura" en el cas Pallerols, ha insistit que la sentència deixa clar que UDC no es va finançar de manera irregular, sinó que es va beneficiar dels diners desviats "sense saber-ho". Un cop més, ha opinat que no hi ha cap motiu perquè hagi de dimitir per aquest cas, perquè ell no va ser imputat.

Consell nacional, dissabte

Per això, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha anunciat que en el consell nacional de dissabte, els consellers nacionals d'Unió es trobaran "un paper sobre la taula" per instar-los a contribuir en el pagament de la sentència. Per Duran, Unió ja va fer el que havia de fer en expulsar els autors del desviament de fons i en fer dimitir càrrecs de la formació.

En un altre ordre de coses, Duran ha anunciat també que CiU probablement s'abstindrà en la ILP sobre dació en pagament que impulsa la Plataforma d'Afectat per les Hipoteques (PAH), perquè conté elements que estan als "antípodes" del que defensa CiU, que presentarà proposta pròpia.

stats