CAP AL 14-J
Política 09/06/2015

Els històrics d'Unió entren en campanya: "Carrasco i Formiguera votaria 'no' a la consulta del 14-J"

A més de Núria de Gispert i Joan Rigol, una quarantena de militants veterans del partit democristià aposten pel vot contrari aquest diumenge

Oriol March
2 min
Acte amb històrics d'Unió a l'Ateneu Barcelonès / RUTH MARIGOT

BarcelonaEls partidaris del no a la consulta d'Unió han rebut aquest dimarts a la tarda el suport d'una quarantena de militants històrics de partit, alguns dels quals han assistit a l'Ateneu Barcelonès en un acte organitzat per reivindicar el llegat del partit i posicionar-lo a favor de la independència. Entre els signants més destacats, a banda de Joan Rigol i Núria de Gispert, s'hi troben Rosa Maria i Raimon Carrasco, fills de Manuel Carrasco i Formiguera, a més de l'exconseller Agustí Bassols i la dibuixant Pilarín Bayés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alguns dels absents a l'acte però signants a favor del no han fet enviar cartes per ser llegides aquesta tarda, i entre els textos hi ha destacat la voluntat de posicionar-se "al costat del president Artur Mas" i del procés que viu el país.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha insistit que votar 'no' és una manera de comptar "qui està a una banda i qui està a l'altra", en referència a la independència.

El llegat de Carrasco i Formiguera

Raimon Carrasco, en la seva intervenció, ha indicat que el seu pare era "indescriptiblement independentista", i ha recordat que va ser afusellat per les seves conviccions catalanistes. El militant històric del partit ha apuntat que, en cas de ser viu el seu pare, votaria que no a la consulta d'aquest diumenge.

Conviccions i maniobres

Joan Rigol, expresident del Parlament, ha assegurat que "la moderació d'Unió és la fidelitat a les seves conviccions". "Volem un posicionament clar sobre la independència de Catalunya. Volem entomar el repte. Què vol dir respectar el diàleg i la legalitat? Hem d'esperar que Espanya dialogui? Hem d'assumir la legalitat que fa que no tinguem dret a l'autodeterminació? De cap manera. Votarem no, sinó perquè darrere hi ha un contingut que no acceptem", ha indicat Rigol. El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir ha apuntat que el partit democristià ha de basar la seva existència en les "conviccions", no en les "maniobres".

El "xec en blanc" a la direcció

Guiomar Amell, que va ser alt càrrec de la Generalitat amb Jordi Pujol, ha volgut llegir una carta que va enviar al secretari general del partit, Ramon Espadaler, per carregar contra la proposta de la direcció que es votarà el 14-J. Amell, en aquest text, acusa Espadaler de "buscar un xec en blanc" a la direcció i dubta que Europa tanqui les portes d'entrada a una hipotètica Catalunya independent.

stats