Política 09/04/2015

Unió es nega a "complaure" els sobiranistes que pretenen "accelerar a corre-cuita" el procés

Josep Maria Pelegrí reivindica la llibertat de Catalunya des del "respecte a la llei"

Efe
2 min
El conseller d'Agricultura i president del consell nacional d'UDC, Josep Maria Pelegrí / ACN

BarcelonaEl president del consell nacional d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha reivindicat aquest dijous la defensa del sobiranisme lligat al respecte a la llei i a la llibertat que va fer al llarg de la seva vida un dels pares del partit, Manuel Carrasco i Formiguera. "Aquesta és la nostra postura avui dia: conèixer quina és l'opinió de Catalunya en uns moments tan transcendentals com aquests, des del respecte a la llei i també des del respecte a les persones per poder exercir la seva llibertat", ha apuntat el democratacristià en declaracions als mitjans després d'un homenatge a Carrasco i Formiguera al cementiri de Montjuïc (Barcelona), en la commemoració del 77è aniversari del seu afusellament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pelegrí ha apel·lat al "coratge" dels membres d'Unió per defensar la idiosincràsia del partit sense supeditar-se "a cap tercer". "No hem de complaure els qui volen accelerar a corre-cuita i tampoc els qui volen menysprear el que va passar el 9 de novembre", ha afegit el dirigent d'Unió, que ha definit les eleccions catalanes del 27 de setembre com una "continuïtat i resposta" al procés participatiu que es va celebrar la tardor passada a Catalunya.

Pelegrí ha assegurat que Unió seguirà sent "un partit incòmode" perquè ha avisat que si busquessin els aplaudiments d'altres formacions perdrien la seva "raó de ser" i es convertirien en "prescindibles". Ha ressaltat la "moderació" com un dels atributs característics d'Unió i ha confiat que aquesta imperarà el pròxim 14 de juny, quan els militants d'Unió decideixin en una consulta interna el seu full de ruta en el procés sobiranista.

Rosa Maria Carrasco, filla de l'històric dirigent, ha llançat una alerta: "Companys d'Unió, compte amb el dia 14!". De la seva banda, el president d'Unió de Joves, Oriol Gil, ha instat els seus companys de files a "fer bones" les últimes paraules de Carrasco i Formiguera: "Visca Catalunya lliure!". Ha precisat posteriorment que l'esmentada llibertat s'ha d'aconseguir d'acord amb la llei i ha advocat per canviar les lleis "per donar resposta a la voluntat de llibertat del poble de Catalunya".

stats