Política 13/11/2014

Unitat contra el Feixisme i el Racisme no pot aturar unes colònies de les joventuts de PxC a l'Anoia

UCFR va demanar a la Generalitat que frenés aquesta iniciativa, però "no hi ha pogut fer res" donat que PxC és un "partit legal"

Laia Vicens
2 min

BarcelonaLes Joventuts Identitàries, vinculades a Plataforma per Catalunya, organitzen per aquest cap de setmana unes "jornades del jovent combatiu". I això que Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de l'Anoia (UCFR) han intentat aturar-ho. La secció anoienca d'UCFR va posar-se en contacte amb la Generalitat, perquè la casa de colònies és privada però està integrada a la xarxa catalana d'instal·lacions juvenils depenent de la Direcció General de la Joventut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

UCFR, amb el suport del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, ha demanat a la Generalitat que iniciés les gestions per aturar aquest projecte, perquè al seu parer, "és una amenaça per la convivència veïnal per Montbui" i a més, aquestes jornades "no responen als criteris i a les normatives" de les cases de colònies. Però la Generalitat "no ha pogut fer res", segons fonts d'UCFR, perquè al·leguen que PxC "és legal". La direcció d'aquesta entitat denuncia que "fomentar el feixisme no és educatiu, hauria de ser delictiu".

La secció comarcal anoienca d'UCFR creu que "ha prevalgut un criteri tècnic i legal al polític". "És un conflicte polític i també s'hauria d'abordar des d'aquesta perspectiva", asseguren. Lamenten que "es faran les colònies tot i que no hi haurà cap tipus d'activitat pedagògica".

A través d'un comunicat han demanat també que "una casa de colònies integrada en la Direcció General de Joventut no ha de permetre activitats que es desmarquin de la funció educativa i pedagògica, i molt menys per desenvolupar activitats de caire feixista".

Al final, per tant, el primer Avenir Identitari tirarà endavant. Són unes "colònies" que organitzen, diuen, per al jovent "que té ganes de canviar les coses". "Estàs fart de la immigració massiva, cansat de la casta política, de la corrupció, de l'aniquilació de la nostra identitat?", s'anuncien. Aquestes jornades es faran en la casa de colònies La Censada, de Santa Margarida de Montbui, a l'Anoia, el proper 15 i 16 de novembre i són gratuïtes.

Les jornades de PxC preveuen les conferències de José María Ruiz, president de Partido por la Libertad; Daniel Ordóñez, portaveu de PxC a l'Ajuntament de l'Hospitalet; el politòleg, sociòleg i escriptor Javier Barraycoa i el secretari general de PxC i regidor a Igualada, Robert Hernando.

Què diu la normativa de les instal·lacions públiques?

UCFR apel·la al Reglament d'instal·lacions destinades a activitats amb infants i joves, que afirma que "les instal·lacions destinades als infants, als joves i als grups d'infants i joves, per a la realització d'activitats educatives en el temps lliure i activitats de lleure" i especifica que les cases de colònies es podran utilitzar "sempre que quedi garantida la funció social i educativa" de les instal·lacions.

stats