Política 25/10/2019

Units per Avançar proposa que el Parlament impulsi una Taula per al Diàleg amb tots els grups

El partit aposta per "situar el conflicte en el terreny de la política i la negociació" després de la sentència

Acn
1 min
Units per Avançar proposa que el Parlament de Catalunya impulsi una Taula per al Diàleg amb tots els grups

BarcelonaUnits per Avançar (UxA) reclama al Parlament que impulsi una "Taula per al Diàleg amb tots els grups parlamentaris amb representació" a la cambra. Un cop dictada la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O, la formació que lidera Ramon Espadaler considera que "ha arribat el moment de situar el conflicte en el terreny de la política, és a dir, del diàleg i de la negociació, tant Catalunya portes endins com amb el govern d'Espanya". A més, reclamen a l'executiu que surti del 10-N "que assumeixi, sense dilacions i amb totes les conseqüències, el paper que li pertoca en la defensa de l’interès general, com a corresponsable que és de la necessària convivència en el si de Catalunya i també amb el conjunt d’Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a UxA, els processos de diàleg que s'haurien d'engegar s'han "d'orientar cap a l'assoliment de consensos". "Per aquesta raó, ni pot tenir límits en el seu punt de partida ni les parts el poden afrontar des de posicions immobilistes. Cal prendre consciencia que l'acord només serà possible si totes les parts assumeixen que caldrà fer renúncies per assolir-lo", assegura la formació en un comunicat. De la mateixa manera, afegeixen que, "un cop assolit, l’acord haurà de ser validat a les urnes per part de la ciutadania de Catalunya i, si escau, pel conjunt d’Espanya".

Amb tot, Units per Avançar avisa que "l'existència de posicions insolubles en el punt de partida (una visió independentista i una visió immobilista) no hauria d’impedir avançar en aspectes tan rellevants com el reconeixement de la realitat diferenciada de Catalunya o l’aspiració a un autogovern de qualitat, adequadament finançat".

stats