Política 19/09/2012

Rajoy respon a la marxa per l'estat propi amb "la Constitució i les lleis"

UPyD insta el govern espanyol a dissoldre l'autogovern català si ho creu necessari

Joan Rusiñol
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la sessió de control d'aquest dimecres al congrés dels Diputats / EFE

MadridMariano Rajoy ha provat fins ara de no mullar-se a l'hora de respondre a la massiva manifestació a favor de la independència de l'11 de Setembre al centre de Barcelona. Aquest dimecres, però, a la sessió de control al Congrés, ha avisat: la seva resposta és la defensa de "la Constitució i les lleis". Responent a la portaveu d'UPyD Rosa Díez, Rajoy ha recordat que ell es va comprometre a vetllar pel seu compliment quan va prendre possessió del càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Díez ha tornat a fer un discurs molt més dur que el del govern espanyol. Ha instat Rajoy a frenar el "nacionalisme identitari excloent" que prioritza "la tribu enfront del ciutadà". Ha reclamat al president espanyol que digui clar que el rescat de les finances catalanes "tindrà condicions econòmiques i polítiques" i que no acceptarà el "xantatge" de la Generalitat. Per això, per defensar "la unitat d'Espanya" creu que la Moncloa ha de fer servir, si cal, l'article 155 de la Constitució, que permet dissoldre l'autogovern.

stats