Política 24/03/2015

Rosa Díez: "No ha arribat el dia en què UPyD deixi de ser necessari"

La líder d'UPyD reitera que no té cap intenció de dimitir malgrat les dimissions al seu partit

Efe
1 min

MadridLa líder d'UPyD, Rosa Díez, ha insistit aquest dimarts que la seva formació és necessària malgrat el fracàs a les eleccions andaluses. "Encara no ha arribat el dia en què UPyD deixi de ser necessari. Per això no podem consentir sense batallar que destrueixin tot allò que estimem", ha sentenciat via Twitter. Això sí, no s'ha pronunciat pel que fa a les peticions d'alguns dels seus companys, entre ells, dos diputats nacionals, perquè dimiteixi del càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Díez ha contestat així a les crítiques rebudes pels mals resultats d'UPyD a les eleccions andaluses de diumenge passat, que han motivat la dimissió de quatre membres del consell de direcció, entre ells, els diputats nacionals Irene Lozano i Álvaro Anchuelo.

Lozano ha reiterat la seva petició de dimissió de Díez, que va descartar aquesta opció en una multitudinària roda de premsa celebrada a la tarda, abans de la reunió del consell de direcció.

Un altre dels membres d'aquest òrgan, Andrés Herzog, ha dit en declaracions a RNE que ningú és "imprescindible" a UPyD, però que el projecte polític d'aquest partit "segueix viu". Segons Herzog, en la direcció d'UPyD hi ha "diferents visions", encara que no una guerra interna.

A més de Lozano i Anchuelo, ahir a la nit van dimitir de la direcció del partit Rodrigo Tena i David Andina, després que la majoria rebutgés pactar amb Ciutadans per presentar candidatures conjuntes en futurs comicis electorals.

stats