POLÍTICA
Política28/11/2013

Estudiants independentistes ocupen la seu d'UPyD a Barcelona

Denuncien el procés penal contra cinc estudiants pel boicot a una visita de Rosa Díez a la UAB

Acn

BarcelonaUna vintena de membres del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), d'ideologia independentista, ha ocupat avui la seu d'UPyD a Barcelona per l'actitud d'aquest partit respecte al català, i posteriorment han estat desallotjats sense resistència pels Mossos d'Esquadra.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La protesta, segons un comunicat de la SEPC, ha estat motivada per "la imputació de cinc militants de l'esquerra independentista de nombrosos delictes per defensar la llengua", en relació a l'acte de protesta el març del 2010 a la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Cargando
No hay anuncios

Desenes d'estudiants van intentar boicotejar llavors una conferència de la líder d'UPyD, Rosa Díez, que va ser sacsejada, i el degà d'aquesta facultat, Salvador Cardús, va acabar cobert de pintura d'un dels pots llançats pels estudiants.

Ocupació sense més incidents

Cargando
No hay anuncios

Avui a un quart de sis de la tarda, una vintena de membres de la SEPC han entrat a la seu de la formació, situada a la Gran Via de Barcelona, en actitud reivindicativa, sense causar danys ni agressions, segons ha informat la policia autonòmica. Els joves han penjat una pancarta a la seu política, on podia llegir-se "Defensar el català no és cap delicte", i s'hi han estat a dins durant uns vint minuts. En arribar la policia, que ha estat avisada pel partit –que no té representació parlamentària a Catalunya–, els joves han començat a abandonar la seu sense resistència i han estat identificats pels agents, que no han practicat cap detenció, tot i que han obert diligències per ocupació d'un espai jurídic.

Si UPyD formalitza la denúncia, serà traslladada al jutjat, que serà qui decideixi si cita a declarar els membres del sindicat estudiantil, han apuntat els Mossos d'Esquadra. Segons ha explicat el líder d'UPyD a Catalunya, Ramon de Veciana, en el moment en què s'ha produït l'ocupació, a la seu del partit només hi havia un empleat, que ha abandonat immediatament l'edifici.

Cargando
No hay anuncios

"Havíem rebut algunes amenaces, però fins avui no havia arribat mai a res, és un atac a la democràcia", ha assenyalat De Veciana, que ha criticat" el guant blanc de la policia en negar-se a detenir a ningú, com si fos una mera falta i no un delicte flagrant"."Són instruccions de la seva prefectura –ha afirmat el dirigent–, però em sembla absolutament intolerable que això passi a Catalunya i la resposta de la policia sigui aquesta. Davant d'aquest tipus d'atacs, UPyD no marxarà de Catalunya".