POLÍTICA
Política 28/11/2013

Estudiants independentistes ocupen la seu d'UPyD a Barcelona

Denuncien el procés penal contra cinc estudiants pel boicot a una visita de Rosa Díez a la UAB

Acn
2 min
UPyD

BarcelonaUna vintena de membres del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), d'ideologia independentista, ha ocupat avui la seu d'UPyD a Barcelona per l'actitud d'aquest partit respecte al català, i posteriorment han estat desallotjats sense resistència pels Mossos d'Esquadra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La protesta, segons un comunicat de la SEPC, ha estat motivada per "la imputació de cinc militants de l'esquerra independentista de nombrosos delictes per defensar la llengua", en relació a l'acte de protesta el març del 2010 a la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Desenes d'estudiants van intentar boicotejar llavors una conferència de la líder d'UPyD, Rosa Díez, que va ser sacsejada, i el degà d'aquesta facultat, Salvador Cardús, va acabar cobert de pintura d'un dels pots llançats pels estudiants.

Ocupació sense més incidents

Avui a un quart de sis de la tarda, una vintena de membres de la SEPC han entrat a la seu de la formació, situada a la Gran Via de Barcelona, en actitud reivindicativa, sense causar danys ni agressions, segons ha informat la policia autonòmica. Els joves han penjat una pancarta a la seu política, on podia llegir-se "Defensar el català no és cap delicte", i s'hi han estat a dins durant uns vint minuts. En arribar la policia, que ha estat avisada pel partit –que no té representació parlamentària a Catalunya–, els joves han començat a abandonar la seu sense resistència i han estat identificats pels agents, que no han practicat cap detenció, tot i que han obert diligències per ocupació d'un espai jurídic.

Si UPyD formalitza la denúncia, serà traslladada al jutjat, que serà qui decideixi si cita a declarar els membres del sindicat estudiantil, han apuntat els Mossos d'Esquadra. Segons ha explicat el líder d'UPyD a Catalunya, Ramon de Veciana, en el moment en què s'ha produït l'ocupació, a la seu del partit només hi havia un empleat, que ha abandonat immediatament l'edifici.

"Havíem rebut algunes amenaces, però fins avui no havia arribat mai a res, és un atac a la democràcia", ha assenyalat De Veciana, que ha criticat" el guant blanc de la policia en negar-se a detenir a ningú, com si fos una mera falta i no un delicte flagrant"."Són instruccions de la seva prefectura –ha afirmat el dirigent–, però em sembla absolutament intolerable que això passi a Catalunya i la resposta de la policia sigui aquesta. Davant d'aquest tipus d'atacs, UPyD no marxarà de Catalunya".

stats