Política14/06/2018

L'exsoci d'Urdangarin Diego Torres ingressarà a la presó de Brians 2

L'Audiència de Palma li dona de temps fins dilluns per ingressar al centre penitenciari

Europa Press

BarcelonaL'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, ingressarà a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires. Torres, que té la seva residència a Sant Cugat del Vallès, ha optat per sol·licitar una presó catalana per complir la condemna, i haurà d'entrar-hi com a màxim dilluns. Aquesta setmana el Tribunal Suprem l'ha condemnat a cinc anys i vuit mesos de presó per haver malversat fons públics en el cas Nóos. Ahir l'Audiència de Palma li va donar cinc dies de marge per ingressar-hi. Durant aquest dijous, l'exsoci d'Urdangaran s'ha reunit amb el seu advocat, Manuel González Peeters.

Cargando
No hay anuncios

Ahir tant el cunyat del rei com el seu exsoci van anar fins a l'Audiència de Palma per recollir l'ordre d'ingrés, i el jutge els va donar cinc dies de termini per entrar en un centre penitenciari a complir condemna. Per la seva banda, l'expresident balear Jaume Matas no va anar a recollir la notificació, sinó que va decidir ingressar voluntàriament ahir mateix a la presó d'Aranjuez, a la Comunitat de Madrid.

El Tribunal Suprem va reduir dimarts la pena dictada per l'audiència balear, però no prou perquè tots tres evitin l'ingrés a la presó: al cunyat del rei li rebaixa cinc mesos la pena, que queda en 5 anys i 10 mesos de presó; a Torres li imposa 5 anys i 8 mesos –en lloc dels 8 que tenia inicialment–, i manté els 3 anys i 8 mesos de presó per a l'expresident balear i els altres quatre condemnats.