Política 13/06/2018

L'Audiència de Palma dona cinc dies a Urdangarin per ingressar a la presó

Torres també té fins dilluns, mentre que Matas ja s'ha entregat voluntàriament a la presó d'Aranjuez

Ara
2 min
L’exduc de Palma, Iñaki Urdangarin, abandonant l’Audiència Provincial de Palma després d’haver participat en la vista de mesures cautelars.

BarcelonaL'Audiència de Palma ha donat cinc dies a Iñaki Urdangarin i Diego Torres per ingressar a la presó. Tots dos han passat a recollir la notificació davant del jutge aquest matí. Jaume Matas no ha passat a recollir l'ordre d'ingrés a presó a l'Audiència de Palma, sinó que ha decidit ingressar voluntàriament avui mateix a la presó d'Aranjuez, a la Comunitat de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ahir, el Tribunal Suprem va deixar sense alternatives el cunyat del rei per esquivar l’entrada a presó pels diners malversats amb el cas Nóos. L'Audiència de Palma havia convocat aquest matí Urdangarin, Torres i l’expresident del govern balear Jaume Matas per recollir la comunicació de la secció primera del tribunal, que els ordena ingressar a presó, després que ahir el Suprem convertís en definitives les seves condemnes per haver malversat diners públics en el projecte del Fòrum de les Illes Balears el 2005.

Diego Torres ha sigut el primer a arribar a l'audiència. Ho ha fet pocs minuts després de les 9 del matí acompanyat del seu advocat. Iñaki Urdangarin ha arribat a l'aeroport de Palma a les 10 del matí en vol procedent de Ginebra, però no ha arribat a les dependències de l'Audiència de Palma fins a un quart d'una del migdia. A l'entrada de l'Audiència els han rebut diversos manifestants que els han cridat consignes com "xoriço" o bé "els Borbons als tribunals".

L’alt tribunal va reduir ahir la pena dictada per l’audiència balear, però no prou perquè tots tres evitin l’ingrés a la presó: al cunyat del rei li rebaixa cinc mesos la pena, que queda en 5 anys i 10 mesos de presó; a Torres li imposa 5 anys i 8 mesos –en lloc dels 8 que tenia inicialment–, i manté els 3 anys i 8 mesos de presó per a l’expresident balear i els altres quatre condemnats.

stats