Política 14/06/2018

L'exsoci d'Urdangarin Diego Torres ingressarà a la presó de Brians 2

L'Audiència de Palma li dona de temps fins dilluns per ingressar al centre penitenciari

Europa Press
1 min
L'exsoci d'Iñaki Urdangarin a l'Instituto Nóos, Diego Torres, a la sortida del jutjat d'instrucció número 3 de Palma aquest divendres / EFE

BarcelonaL'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, ingressarà a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires. Torres, que té la seva residència a Sant Cugat del Vallès, ha optat per sol·licitar una presó catalana per complir la condemna, i haurà d'entrar-hi com a màxim dilluns. Aquesta setmana el Tribunal Suprem l'ha condemnat a cinc anys i vuit mesos de presó per haver malversat fons públics en el cas Nóos. Ahir l'Audiència de Palma li va donar cinc dies de marge per ingressar-hi. Durant aquest dijous, l'exsoci d'Urdangaran s'ha reunit amb el seu advocat, Manuel González Peeters.

Ahir tant el cunyat del rei com el seu exsoci van anar fins a l'Audiència de Palma per recollir l'ordre d'ingrés, i el jutge els va donar cinc dies de termini per entrar en un centre penitenciari a complir condemna. Per la seva banda, l'expresident balear Jaume Matas no va anar a recollir la notificació, sinó que va decidir ingressar voluntàriament ahir mateix a la presó d'Aranjuez, a la Comunitat de Madrid.

El Tribunal Suprem va reduir dimarts la pena dictada per l'audiència balear, però no prou perquè tots tres evitin l'ingrés a la presó: al cunyat del rei li rebaixa cinc mesos la pena, que queda en 5 anys i 10 mesos de presó; a Torres li imposa 5 anys i 8 mesos –en lloc dels 8 que tenia inicialment–, i manté els 3 anys i 8 mesos de presó per a l'expresident balear i els altres quatre condemnats.

stats