DRET DE DECIDIR
Política 17/09/2012

SI demana a Mas que pacti un "full de ruta per la independència" amb els partits de la manifestació

Bertran demana al president que faci una cimera després de trobar-se amb Rajoy per avançar cap a l'estat propi aquesta mateixa legislatura

Acn
2 min
El secretari general de SI, Uriel Bertran, en roda de premsa

BarcelonaEl secretari general de SI, Uriel Bertran, ha anunciat aquest dilluns que ha enviat una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, per demanar-li que convoqui una cimera amb tots els partits que van assistir a la manifestació de la Diada per pactar un "full de ruta per la independència" de Catalunya. Bertran ha explicat que els independentistes han proposat al president trobar-se el proper dia 21 de setembre, just l'endemà de la reunió entre Mas i Mariano Rajoy. I és que Bertran considera que serà el moment en què els catalans hauran constatat que el govern espanyol "no té cap intenció d'acabar amb l'espoli". "Que clogui aquesta etapa de menyspreu, insults i passar el rodet", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Solidaritat vol un full de ruta clar i pactat des d'ara mateix per acabar aconseguint la independència de Catalunya. Per tenir-lo, Uriel Bertran ha explicat que volen que tots els partits "sobiranistes" que es van manifestar a la Diada (CiU, ERC, ICV-EUiA i SI) es trobin convocats pel president per negociar i tancar aquest calendari cap a la independència. Bertran ha enviat una carta a Artur Masen què li demana que "ens convoqui els partits" per "acordar el full de ruta fins a la independència nacional".

El secretari general de SI pretén que surti d'aquesta trobada un document que "calendaritzi" el procés d'independència i que es pugui aprovar en el proper debat de políticag eneral. D'aquesta manera, segons Bertran es podria assolir la independència aquesta mateixa legislatura, sense necessitat de convocar noves eleccions. I és que per Solidaritat, hi ha temps més que suficient perquè "aquesta mateixa tardor iniciem el reconeixement internacional i fem un Govern d'unitat nacional per començar la independència de Catalunya". Però per fer-ho, diu Bertran, "és imprescindible posar un tempo, calendaritzar i concretar el full de ruta.

El secretari general de SI, a més, ha proposat que la reunió dels partits amb Mas sigui el proper dia 21 de setembre, l'endemà la trobada del president amb el cap del govern espanyol, Mariano Rajoy. L'independentista assegura que ha preferit deixar passar la reunió perquè "ens agradaria que el president constatés el que ja ha constatat tot Catalunya: que el PP no té cap intenció de solucionar l'espoli fiscal".

stats