Política 22/10/2012

Iñigo Urkullu, un mestre expert a refer ponts

El futur lehendakari, home de partit en tota regla, és dialogant però també pragmàtic fins a l’extrem

Daniel Gómez
1 min
LA CONTINUÏTAT PENABISTA 
 José Antonio Ardanza i Juan José Ibarretxe han estat els dos lehendakaris del PNB anteriors a Iñigo Urkullu, que ho té tot  a favor per ser investit.

BilbaoIñigo Urkullu no es despentina mai. Fuig de les aglomeracions, dels excessos i de les emocions fortes. Ha fet de la moderació bandera i sempre l'acompanya un posat seriós. És un home de corbata permanent i sembla que la porti nuada al coll fins i tot quan es vesteix d'esport i surt a passejar per la muntanya, una de les seves aficions. Conscient de la imatge avorrida que transmet, es defensa: "Guanyo en les distàncies curtes". El físic l'acompanya. Una enquesta d'una web de contactes el va escollir com el polític més sexy.

Els amics reconeixen que no és divertit, però destaquen que és càlid, sincer i de fiar. Els seus orígens són humils –el pare era torner i la seva mare una mestressa de casa que ajudava l'economia domèstica fent de costurera– i va necessitar beques i simultaniejar els estudis amb feines ocasionals per pagar-se la carrera de magisteri. Va fer de mestre primer a una ikastola i deprés a la pública. Urkullu va néixer a Alonsotegi el 1961, abans que aquest barri de Barakaldo es convertís en un municipi de la marge esquerra, la zona obrera de Biscaia.

Llegiu la resta del perfil d'Urkullu a l'Ara Premium.

stats