CONSULTES D'INDEPENDÈNCIA
Política 09/04/2011

L’urna d’or del 10-A

Desenes de barcelonins s’atansen a la seu d’Òmnium Cultural per votar en la mateixa urna on va exercir el seu dret a vot el president de la Generalitat, Artur Mas

M.colomer
2 min
L'urna de vot anticipat que hi ha hagut instal·lada a la seu d'Òmnium

BarcelonaEl vot d’Artur Mas, la mateixa setmana que ho havia fet l’expresident Jordi Pujol, ha fet créixer el simbolisme entorn a la urna on va votar anticipadament el president, allotjada a la seu central d’Òmnium Cultural de Barcelona. Fonts de l’entitat han explicat a l’Ara.cat que els darrers dies s’ha disparat la participació en aquesta seu electoral. Desenes de persones s’han dirigit en aquesta seu electoral amb una intenció molt clara i concreta: volien votar en la mateixa urna on havia votat a favor de la independència el president Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, els últims dies de vot anticipat han estat una autèntica bogeria a la seu d’Òmnium, amb un anar i venir constant, sense treva, de ciutadans que volien exercir el seu dret a vot en la consulta que organitza Barcelona Decideix. La última setmana, més de 300 persones al dia han exercit el seu vot a la seu d’Òmnium, molts seduïts i empesos pel vot de Mas. Aquesta afluència de votants ha fet créixer també el número d’afiliacions a l’entitat catalanista.

La convocatòria d’aquest diumenge a Barcelona i a una vintena més de municipis catalans esdevé la última de les onades de referèndums d’autodeterminació simbòlics que culmina el procés de consulta popular promogut per la ciutadania que va encetar Arenys de Munt un ja mític 13 de setembre del 2009. Un procés que, sumat a la fallida de la via estatutària certificat pel Tribunal Constitucional i als embats centralistes de l’Estat, ha forçat un desplaçament de la centralitat del catalanisme polític cap al sobiranisme i que ha situat al centre de l’agenda política el debat sobre l’autodeterminació.

Ressò internacional

La consulta d’aquest diumenge a Barcelona ha tingut ressò previ en alguns mitjans internacionals. És el cas, per exemple, del diari portuguès Globo-DN i de l’emissora alemanya Dradio.de, que ja aquesta últims dies han publicat reportatges sobre el 10-A.

stats