Política 12/05/2014

Urtasun demana a Unió que valori les declaracions de Juncker contra el dret a decidir

El candidat d'ICV-EUiA al 25-M recorda que el partit de Duran i Lleida també dóna suport al candidat del Partit Popular Europeu a presidir la Comissió Europea

Marc Toro
1 min

Cerdanyola del VallèsEl cap de llista d'ICV-EUiA al 25-M, Ernest Urtasun, ha lamentat les declaracions que ha fet aquest dilluns el candidat del Partit Popular Europeu, Jean-Claude Juncker, en què assegurava que comparteix "al 100%" l'opinió de Rajoy sobre el dret a decidir. En una visita a l'Escola de la Cultura de la Pau, juntament amb el número set de la llista europea d'IU, Javier Couso, Urtasun ha volgut recordar que "Juncker no és només el candidat del PP, també és el d'Unió", i per això ha instat al partit de Duran i Lleida a valorar aquestes declaracions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la seva banda, Couso ha insistit en el suport a la consulta del seu partit i ha considerat "meravellós que els ciutadans tinguin la capacitat per decidir els aspectes que afecten la seva vida". "A IU no tenim cap por a la democràcia, i la consulta entra dins la democràcia", ha afirmat. En aquest sentit, troba "curiós que, igual que el govern espanyol s'oposa al 9-N, també s'oposessin diversos partits a sotmetre el referèndum el tractat de lliure comerç de la UE amb els Estats Units, tal i com ha proposat recentment la formació liderada per Cayo Lara al Congrés. "Hi van votar en contra PP, PSOE, UPyD i CiU", ha recordat.

stats