Política 21/05/2014

Urtasun als votants del PSC: "Som la força que avui representa els valors de l'esquerra europea"

ICV-EUiA carrega contra el míting dels socialistes amb González, Schulz i Valls, que defineix com "una autèntic museu dels horrors neoliberal"

Marc Toro
2 min

TerrassaEl candidat d'ICV a les europees, Ernest Urtasun, ha fet aquest dimecres una apel·lació directa al tradicional votant del PSC per demanar-li el seu suport electoral aquest 25-M. "No deixeu de ser socialistes, però en aquests moments les forces que representen el que sempre heu defensat són unes altres. Som nosaltres", els ha dit el candidat, que ha afegit: "Som la força que avui representa els valors de l'esquerra europea".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Urtasun ha fet aquestes declaracions en un acte a Terrassa, des d'on ha carregat contra l'acte que el PSC celebra aquest dimecres a Barcelona. "Avui hi ha un míting del PSC a Barcelona amb gent que ha practicat retallades a tot arreu", ha lamentat el cap de llista. En aquest sentit, ha criticat la presència al míting de l'expresident espanyol Felipe González, el "més gran exponent de les portes giratòries entre la política i els consells d'administració", ha dit, i ha recordat que, a més, recentment va proposar una gran coalició a l'estat entre PP i PSOE.

"També hi ha el candidat socialista a presidir la Comissió Europea, Martin Schulz, que va celebrar el rescat bancari d'Espanya i va animar el PP" a retallar, ha continuat. Finalment, també ha lamentat la participació del primer ministre francès, Manuel Valls, i l'ha acusat de ser el "més gran retallador de la cinquena, la quarta i la tercera república".

Amb tot, ha assegurat que els socialistes volen els vots per "seguir retallant i pactant amb la dreta, com ha fet fins ara", i ha sentenciat: "Aquesta no és la nostra Europa".

"El míting del PSC és un autèntic museu dels horrors neoliberal"

"Aquesta tarda està passant una cosa molt greu", ha afegit la número dos de la llista, Núria Lozano, per afirmar: "Hi ha un míting del PSC a Barcelona que és un autèncic museu dels horrors neoliberal". Lozano també ha criticat la presència a l'acte de González, de qui ha dit que "s'avorreix al consell d'administració d'Endesa però para la mà", de Schulz i del Valls, al qual s'ha refer referit com "el retallador oficial del regne". "Aquests són els referents del PSC", ha lamentat, i ha preguntat als de Pere Navarro "per què volen els nostres vots". "Per pactar amb la dreta", ha respòs ella mateixa.

D'altra banda, ha destacat que "aquestes eleccions són més importants que de costum" perquè "ens hi van les notres condicions quotidianes d'existència". És per això, ha dit, que ICV-EUiA presenta un programa de "rebel·lió" contra les polítiques "criminals" de la 'troica' i que ens porten "cap al no-res". "El 25-M anem a Europa per canviar-ho tot", ha conclòs.

stats