Política 16/09/2013

Bauzá diu que fer una crida a la vaga indefinida "és antidemocràtic"

En una entrevista a IB3, Ràdio el president balear ataca l'oposició per donar suport a la protesta dels professors i carrega contra els impulsors de l'aturada

Enric Borràs Abelló
2 min
Bauzá: el discutit líder indiscutible

Palma"El que realment és antidemocràtic és no respectar la voluntat de la majoria. El que realment és antidemocràtic és impulsar, mobilitzar i fer una crida cap a la mobilització i la vaga. El que realment és antidemocràtic és no respectar la majoria dels ciutadans. El que realment és antidemocràtic és el que s'està fent". Aquesta és la resposta que el president del govern balear, José Ramón Bauzá, ha donat en una entrevista a IB3 Ràdio quan se li ha preguntat sobre el paper de l'oposició en el conflicte educatiu i sobre les acusacions contra l'executiu balear per tenir una actitud "antidemocràtica i 'feixistoide'". Més tard, Bauzá encara hi ha insistit preguntant si "és antidemocràtic voler que els fills tinguin una millor formació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president balear ha admès que les illes lideren el rànquing de comunitats autònomes amb més fracàs escolar. Tanmateix, en tot moment ha vinculat la millora de l'educació amb el seu projecte per aplicar el trilingüisme a les aules, tot i que ha dit que només era "un dels punts" que havien presentat per millorar el fracàs escolar a les Illes Balears. No ha explicat quins eren els altres punts i tampoc no l'hi han preguntat els periodistes d'IB3 Ràdio.

"Realment, els que convoquen la vaga volen el millor per als seus fills?", s'ha preguntat el president balear després de remarcar que la protesta "no beneficia a ningú i a qui perjudica és als alumnes".

El president, que ha mantingut un to molt bel·ligerant durant tota l'entrevista en contra dels qui han decidit protestar, ha remarcat que "hi ha molta gent que des del primer moment ha dit mentides, ha tergiversat i ha manipulat" sobre el trilingüisme. També ha etzibat que no pot "entendre" que hi hagi "persones o pares que pensen que no és important per a la formació saber com més idiomes millor", com si el decret de trilingüisme impulsat pel seu executiu fos l'única manera d'aconseguir-ho.

stats