Política 18/06/2011

Una manifestació multitudinària reclama a Camps que no retalli l'ensenyament en valencià

Associacions de pares, sindicats i tots els partits de l'oposició surten al carrer contra el pla de la Generalitat valenciana d'eliminar les línies en llengua catalana a l'escola. Hi han participat unes 50.000 persones, segons els organitzadors

Salva Almenar
1 min
Una de les pancartes de la manifestació per l'ensenyament en valencià / SALVA ALMENAR

ValènciaValència ha sortit al carrer en defensa de l'ensenyament en llengua catalana. Una manifestació multitudinària, d'unes 50.000 persones segons els organitzadors, ha recorregut la ciutat aquest dissabte a la tarda amb el lema 'Sí al valencià, no a les retallades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La protesta, convocada per la federació d'entitats Escola Valenciana, ha començat a mitja tarda a la plaça Sant Agustí, que ha quedat petita, i ha arribat a la plaça de la Verge. L'han seguit associacions de pares, sindicats i tots els partits de l'oposició, inclòs el Partit Socialista del País Valencià, que tenia el seu secretari general, Jorge Alarte, a la mobilització. També hi eren Compromís, Esquerra Republicana i Esquerra Unida.

L'objectiu de la mobilització era reclamar al govern de Francisco Camps que no retalli les línies d'ensenyament en valencià a l'escola. La polèmica per l'escassetat de places i línies en llengua catalana sempre ha estat present, però ara s'accentua per l'amenaça de les retallades pressupostàries i per l'anunci de Camps d'anar cap a una escola trilingüe on no hi hagi cap línia on el valencià sigui la llengua vehicular, la de la majoria de les assignatures.

El pla va ser anunciat pel fins ara conseller d'Ensenyament, Alejandro Font de Mora, abans de les eleccions. I, tot i que se sap que no continuarà en el càrrec malgrat que Camp continua sent el president, les protestes i les consignes que cantaven els manifestants s'adreçaven al conseller en funcions. "Més valencià i menys Font de Mora", ha estat una de les consignes més repetides.

stats