BARÒMETRE DEL CEO
Política 22/07/2016

Junqueras i Puigdemont segueixen sent els líders catalans més valorats

Roger Tugas
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, conversa amb el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva.

BarcelonaEl vicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, segueix sent el líder polític català més valorat, segons el segon baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) del 2016, fet públic aquest divendres. Aquest sondeig indica que el republicà és conegut per un 89,7% dels catalans i rep una puntuació mitjana de 5,34. Al seu torn, Carles Puigdemont ja és valorat per un 93% dels enquestats, els quals li posen una nota mitjana de 5,05. Una bona valoració que ja es reflectia en l'anterior baròmetre. Pel que fa als votants de Junts pel Sí, aquests puntuen Junqueras amb un 7,32 i a Puigdemont amb un 7,15.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'altra líder que aprova és el cap de files d'En Comú Podem, Xavier Domènech, qui obté un 5,06, tot i que només és conegut per un 47,2% dels catalans, cosa que provoca cert biaix. En tot cas, el valoren bé els votants de Catalunya Sí que es Pot (6,3), però també l'aproven els de la CUP (5,36) i els de Junts pel Sí (5,14).

La tercera líder més coneguda és la popular Alícia Sánchez-Camacho, ja que un 87,3% sap qui és. Tot i això, és també qui obté una pitjor nota, d'1,54. El seu company de partit, Xavier García Albiol, té una notorietat del 73,9% i una nota també baixa, de l'1,83. Tot i això, obté millor valoració per part dels votants del PP (6,38) que Camacho (5,38), a qui el propi electorat puntua per sota que a la cap de llista de C's al Parlament, Inés Arrimadas (a qui posa un 5,71).

Tot i que amb un baix coneixement (16,7%), el cupaire Benet Salellas rep també una nota propera a l'empat (4,4). Per darrera, se situen el president de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, amb un 4,27, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, amb un 4,07. Tancarien el rànquing Jaume Collboni (PSC), amb un 3,95; Anna Gabriel (CUP), amb un 3,64; Inés Arrimadas (C's), amb un 2,91; i Carina Mejías (C's), amb un 2,02.

Sigui com sigui, els votants de cada partit valoren relativament bé els respectius líders. Especialment els de Junts pel Sí, però també els de la CUP, que puntuen amb un 7,57 Anna Gabriel i amb un 7,37 Benet Salellas. L'electorat anticapitalista també valora força bé Junqueras, a qui posa un 5,66.

stats