Política 01/09/2013

La Via Catalana arriba a l'Atomium de Brussel·les

Tres-centes persones participen a l'acte per la independència a la capital europea

Laia Forès
2 min
La Via Catalana a Brusel·les / ARA

BRUSSEL·LESUns 300 catalans residents a Brussel·les han participat aquest migdia a la cadena humana convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a l'Atomium, la imatge més coneguda de la capital europea. Els participants, la majoria vestits amb samarretes de la Via Catalana i amb estelades, s'han sumat a la crida de l'ANC per reclamar la independència de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els organitzadors de l'acte s'han mostrat "molt satisfets" per l'èxit de la convocatòria, atès que esperaven poc més de dues-centes persones. Però a última hora s'hi ha sumat més gent, tal com ha passat a altres ciutats del món. Entre el cap de setmana passat i aquest, moltes capitals europees i d'arreu del món, com Londres, Nova York i Pequín, han acollit cadenes humanes simbòliques per reclamar el dret a decidir.

Solidaritat amb Catalunya

A la cadena de Brussel·les també hi han participat ciutadans flamencs que volien sumar-se a la crida a la independència de Catalunya. A Flandes, la regió més gran i més rica de Bèlgica, el moviment independentista ha guanyat terreny en els últims anys. Bona part dels flamencs coneixen el cas de Catalunya i alguns d'ells avui han volgut mostrar la seva solidaritat amb el procés sobiranista català.

És el cas de la Imke, una jove flamenca que ha participat a la cadena amb el seu marit i el seu fill de sis mesos. "Ens encanta Catalunya. Estiuegem sempre a Platja d'Aro i som del Barça. Avui hem volgut ser aquí perquè entenem perfectament els catalans", ha explicat.

Però la majoria de participants eren catalans que viuen a Brussel·les, ciutat que acull les institucions comunitàries i un bon nombre de 'lobbies' i empreses catalanes. "Encara que estiguem lluny, cal donar suport al procés", assegurava Roser Soler, una catalana que porta gairebé 20 anys vivint a la capital europea. A l'acte no hi han assistit ni eurodiputats ni representants de les institucions catalanes amb seu a Brussel·les.

stats