Política 02/07/2013

La Fiscalia s'oposa a l'indult de l'excàrrec d'Unió Vicenç Gavaldà, condemnat pel cas Pallerols

Vol evitar la pena d'un any i quinze dies de presó pel cas de presumpte finançament irregular del partir

Europa Press
2 min

BarcelonaEl fiscal s'ha oposat a la petició d'indult que l'exsecretari d'organització d'UDC Vicenç Gavaldà, condemnat en el cas Pallerols, va interposar per evitar complir la pena d'un any i 15 dies de presó pels delictes de frau de subvencions i falsedat documental, després de ser condemnat juntament amb l'empresari andorrà Fidel Pallerols i l'exdirector general d'Ocupació de la Generalitat Lluís Gavaldà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'indult és "un remei extraordinari" per quan l'aplicació de la llei a casos concrets resulta deficient i, "en aquest cas, no s'observa cap circumstància excepcional, sigui personal, laboral o familiar", segons han explicat a Europa Press fonts de la Fiscalia.

Entre els arguments presentats per Gavaldà per sol·licitar l'indult hi ha el dilatat lapse de temps transcorregut, el fet d'haver pagat de forma íntegra les responsabilitats civils i la denegació dels beneficis de suspensió condicional de pena.

Pel fiscal, cap dels arguments esgrimits justifica l'indult, ja que les tres circumstàncies van comportar atenuants i una rebaixa de la pena de presó.

El pacte entre la Fiscalia i les parts va evitar, a última hora, la celebració d'un judici pel desviament irregular de fons a Unió Democràtica de Catalunya (UDC) que estaven destinats a la formació d'aturats. En aquesta conformitat es van acordar penes inferiors als dos anys de presó per als tres condemnats en la trama i la devolució de 388.000 euros.

Pactar penes inferiors a dos anys de presó feia presagiar que l'amo de les acadèmies i els dos excàrrecs d'UDC no entrarien a la presó, pel fet de no tenir antecedents, però l'Audiència de Barcelona va exigir incondicionalment el seu ingrés a la presó en rebutjar els recursos de súplica dels condemnats.

Això va provocar la petició de l'indult al govern espanyol. Ara, la Fiscalia s'hi ha oposat en el cas de Vicenç Gavaldà.

stats