Política 13/11/2014

El vicepresident de l'ANC reclama una candidatura unitària

Jaume Marfany assegura que Catalunya és en un "moment decisiu" i que s'han d'evitar les "picabaralles habituals" entre els partits

Ara
2 min
ANC: l’espai i el camí

BarcelonaEl vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jaume Marfany, ha reclamat aquest dijous una candidatura unitària per afrontar un avançament electoral. En un article publicat a 'Tribuna.cat', Marfany assegura que el full de ruta aprovat per l'ANC deixa "molt clar" que la proposta inicial de l'entitat és la "candidatura de país", definida com una llista unitària de forces polítiques i socials amb uns punts programàtics "molt clars i concrets". Per ell, Catalunya viu un "moment decisiu", i afirma que cal evitar les "picabaralles habituals" entre els partits polítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El posicionament del vicepresident de l'Assemblea arriba en el marc del debat intern que l'entitat sobiranista manté sobre els propers passos a seguir després del 9 de novembre. A finals de mes faran pública la seva posició oficial.

A l'article 'I ara què?', Marfany assegura que després de diumenge passat els catalans "han perdut la por de l'Estat" i que amb el 9-N es va cloure una etapa "important", però "no decisiva". En aquest sentit, demana la convocatòria d'eleccions avançades, que segons ell s'haurien de celebrar "com a màxim el febrer del 2015".

Marfany argumenta que ara la "prioritat" és posar les bases d'un nou estat i que el que demana la gent és "unitat". "Una llista unitària d'aquestes característiques generaria una gran il·lusió col·lectiva, molt més elevada que la d'uns partits anant per separat", afirma. També assegura que la candidatura unitària és la "millor solució" també per al "qui", ja que afirma que "la transició cap a la independència no serà gens fàcil", i afegeix que calen "els millors, i sobretot aquelles persones que no faran cap pas enrere". "Aquelles persones que ja siguin una visualització del canvi que volem aconseguir amb la independència", diu Marfany.

stats