Política 01/02/2019

Suspès el guàrdia civil que ha gravat un vídeo des d'una furgoneta fent mofa del trasllat dels presos

Es filtra un vídeo des de l'interior d'una furgoneta policial en què els agents es riuen de la gent que acomiada els presos

Agències
1 min
Demanen explicacions sobre el vídeo, gravat des d'una furgoneta policial, on es fa mofa del trasllat dels presos

BarcelonaUn usuari de Twitter que respon al nom d'Espíritu Indomable ha penjat un vídeo filmat des de l'interior d'una de les furgonetes policials que han escortat l'autobús de la Guàrdia Civil que ha traslladat els polítics i líders socials independentistes a Madrid. Després d'una informació reservada oberta per l'institut armat, s'ha comprovat que l'autor del vídeo era un guàrdia civil a qui el director general del cos, Félix Azón, ha obert un expedient disciplinari i ha suspès de funcions de manera cautelar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al vídeo s'hi sent els agents com riuen suposadament de la gent que acomiada els presos. El vídeo ha causat una revolada important a les xarxes socials, amb defensors i detractors. Les imatges van acompanyades de la música de la cançó 'OVNI (Objeto Verde Nada Inteligente)', de Piperrak, un grup de música punk navarrès dels 90, i se senten passatges que diuen "son picoletos" o "un cabrón es un cabrón".

ERC ha presentat una bateria de 20 preguntes al Senat demanant explicacions al govern espanyol "sobre el vídeo repugnant de la Guàrdia Civil durant el trasllat", segons ha explicat a Twitter el senador Bernat Picornell.

També se n'ha fet ressò el senador d'EH Bildu Jon Iñarritu, que igualment ha presentat preguntes al Senat perquè el ministre de l'Interior, Fernando Grande -Marlaska, expliqui "on és la gràcia" del vídeo.

stats