Política 09/12/2014

L'ambaixada espanyola a Àustria també intenta boicotejar un acte del Diplocat a Viena

Com va fer també a Roma, una delegació diplomàtica ha repartit un argumentari contra el procés català en un col·loqui sobre l'autodeterminació catalana a la universitat de la capital austríaca

Ara
1 min

BarcelonaTal i com va passar també la setmana passada a Roma, l'ambaixada espanyola a Àustria ha intentat aquest dimarts boicotejar un col·loqui organitzat pel Diplocat titulat "El procés d'autodeterminació de Catalunya en el marc de la UE" que se celebrava a la Universitat de Viena. Enviats de l'ambaixada han repartit entre el públic un argumentari contra el procés català i sobre la impossibilitat legal de permetre un referèndum d'autodeterminació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el document, de sis pàgines, l'ambaixada enumera tots i cadascun dels articles de la Constitució Espanyola que faria que un referèndum d'autodeterminació entrés en contradicció amb l'ordenament jurídic vigent. Això és, tant la defensa que el poble espanyol és l'únic dipositari de la sobirania nacional espanyola com la "indissoluble unitat de la nació espanyola". És a dir, ni referèndum ni independència.

També argumenta que el cas català no és comparable des de cap punt de vista amb els casos quebequès o escocès, en què els governs estatals no només no van impedir la celebració de referèndums d'autodeterminació, sinó que en el cas escocès, Londres va pactar-lo amb Edimburg.

stats