DEBAT INTERN A UDC
Política 15/04/2011

Vila d'Abadal aposta per retirar Duran i sobiranitzar Unió

En una entrevista a l'ARA, l'alcalde de Vic creu que Unió ha de defensar la independència si vol ser fidel als seus orígens. Opina que Duran exagera el seu antiindependentisme pensant "en els seus amics de Madrid"

Redacció
1 min
Josep Maria Vila d'Abadal, dimecres en un dels racons del Saló dels Passos Perduts del Parlament de Catalunya.

BarcelonaL'alcalde de Vic i diputat d'Unió, Josep Maria Vila d'Abadal, ha afirmat en una entrevista a l'ARA que el líder del seu partit, Josep Antoni Duran i Lleida, s'equivoca quan "exagera el seu antiindependentisme" pensant en els "seus amics de Madrid". Alhora, ha expressat que el líder democristià "hauria de deixar pas a una nova direcció", ja que "si una persona porta 30 anys al capdavant d'un partit va en contra del pluralisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per l'alcalde de Vic i diputat de CiU, "si Unió p { margin-bottom: 0.21cm; } ha de ser fidel a les seves ideologies originàries ha de defensar la independència". Segons Vila d'Abadal, el fundador d'Unió, Manuel Carrasco i Formiguera, "tenia molt clar què volia abans de morir afusellat: que Catalunya fos un país lliure". Ha replicat al líder del seu partit que perquè existeixi la confederació que defensa Duran, "cal que primer hi hagi un estat independent".

Si bé ha admès que, com diu Duran, "la sobirania és una utopia", ha opinat que "si el poble de Catalunya la vol, es pot aconseguir". El polític de Vic també ha indicat que "Unió ha de treballar per això". D'altra banda, Vila d'Abadal valora "molt negativament" que el líder democristià revelés el vot de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. Però encara va més enllà i posa en dubte que Duran digués la veritat: "Pot ser que Ortega votés que sí" a la independència.

L'entrevista sencera la podeu llegir a l'edició impresa del diari, que trobareu al vostre quiosc o bé al quiosc digital.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats