Política 07/01/2015

Vila d'Abadal confirma que va proposar les llistes separades i que Mas es quedés amb la societat civil

El president de l'AMI reconeix que tant Mas com Junqueras van rebre-ho amb "sorpresa" i creu que les negociacions estan ara "menys encallades"

Acn
2 min
El president de l'AMI, Josep M. Vila d'Abadal / ACN

BarcelonaEl president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, ha confirmat a l'ACN que a la reunió del 27 de desembre amb el president de la Generalitat, Artur Mas, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i l'ANC i Òmnium va presentar la proposta de dues llistes separades, una de les quals, encapçalada per Mas, transversal i que inclogués persones de la societat civil. L'ARA va publicar aquest diumenge que va ser Vila d'Abadal l'encarregat de posar sobre la taula aquesta proposta. Mentre que Forcadell i Casals van donar-hi suport, tant Mas com Junqueras van rebre-ho "amb sorpresa" i "ho estan estudiant", segons ha dit. Vila d'Abadal creu que la situació està ara "una mica menys encallada que abans de vacances" i confia que el president convocarà eleccions abans del maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vila d'Abadal ha detallat que la proposta no va néixer de la direcció de l'AMI, sinó que va ser de caràcter "personal" davant del bloqueig en les negociacions entre tots dos líders polítics, segons ha explicat en declaracions a l'ACN. De fet, la trobada on es va posar sobre la taula aquesta opció va celebrar-se a proposta de l'AMI, l'ANC i Òmnium amb un únic objectiu: traslladar als líders polítics el "risc" que la "demora del pas següent al 9-N" provoqui "desencís i desànim" entre els ciutadans.

En un primer moment, ha reconegut, el seu plantejament va comptar amb el suport de Carme Forcadell i Muriel Casals, però, en canvi, va ser rebut "amb sorpresa" i "prudència" per part de Mas i Junqueras, perquè "no és una proposta fàcil". Li consta que tots dos estan estudiant-la i que els equips de treball de la Presidència i d'ERC estan plantejant-ne d'altres, perquè "la proposta no ha de ser exactament la nostra", ha apuntat. "Espero que això fructifiqui en una realitat i que puguem tenir les eleccions aviat", ha expressat, i ha indicat que l'ideal seria que els comicis se celebressin abans de les municipals del maig.

D'altra banda, Vila d'Abadal ha dit que fins a la data d'avui no ha rebut cap invitació per formar part de cap llista electoral i que la seva voluntat és "deixar la política". Tot i així, no hi ha tancat totalment la porta, perquè està "al servei de país". En cas que l'AMI l'hi plantegés, "consideraria" l'opció, ha asseverat.

stats