Política 10/09/2015

L'Oficina del Cens Electoral inicia l'enviament de les paperetes per al vot per correu

Els recursos de Guanyem al Constitucional han fet retardar l'enviament tres dies

Acn
1 min
Més de 150.000 catalans residents a l'estranger es van quedar sense poder votar el 2012 / ARA

MadridL'Oficina del Cens Electoral ja ha iniciat els enviaments de les paperetes per al vot per correu dels electors residents o a l'estranger, però puntualitza en una nota a la seva web que aquests enviaments els fa a mesura que disposa de les paperetes de les diferents candidatures.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un retard de tres dies que pot dificultar el vot exterior

El termini per enviar les paperetes començava aquest dilluns, 7 de setembre, però un recurs de Guanyem al Tribunal Constitucional ha fet retardar el vot per correu tres dies (som el dia 10). L'Oficina del Cens Electoral té ara fins al 15 de setembre per enviar els sobres amb les paperetes als residents a l'estranger i als catalans que són temporalment fora de Catalunya, que ho haurà de fer amb un termini menor de temps del que tenia previst.

El termini s'allargarà fins al 20 de setembre per als catalans que han sol·licitat votar per correu a Catalunya.

22 i 23 de setembre, el termini per votar per correu des de l'estranger

Un cop rebin el sobre amb les paperetes, els residents a Catalunya i els que estan temporalment a l'estranger poden emetre el seu vot per correu fins al 23 de setembre, i els que són residents a l'estranger, fins al 22 de setembre. Aquests últims disposen a més de la possibilitat de fer el dipòsit a urna a les ambaixades i consolats del 23 al 25 de setembre.

Els residents a Catalunya que encara no han presentat la documentació per sol·licitar el vot per correu ho poden fer fins al 17 de setembre, mentre que per als que estan a l'estranger el termini va expirar el 29 d'agost.

stats