Política 27/08/2019

Vox demana que s'amonesti els diputats que diguin "presos polítics" al Congrés i Batet ignora la petició

La diputada Laura Borràs (JxCat) s'hi havia referit durant la seva intervenció

Laia Forès
1 min
La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, en una inatge recent.

Al partit d'extrema dreta Vox li resulta ofensiu que als exconsellers en presó preventiva se'ls anomeni "presos polítics" i ho considera un "teatre". El diputat de Vox José María Figaredo ha demanat a la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet, que amonesti qualsevol diputat que digui "presos polítics": "Cada vegada que en aquesta casa es parla de presos polítics s’està insultant tota la democràcia espanyola", s'ha queixat Figaredo durant la sessió de la diputació permanent que se celebra aquest dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Uns minuts abans la portaveu de JxCat al Congrés havia intervingut per exigir al govern espanyol que "compleixi la llei" i lliuri les bestretes del finançament autonòmic. Borràs s'ha queixat del "xantatge" de l'executiu en funcions de Pedro Sánchez i ha acabat afirmant que el mateix xantatge ja s'havia vist "en el cas dels presos polítics". Aquesta expressió –utilitzada habitualment al Congrés per altres diputats catalans– ha provocat la protesta de Vox, que va entrar a la cambra baixa en les últimes eleccions generals.

El diputat de Vox ha demanat que "es cridi a l’ordre" els diputats que "sistemàticament" utilitzin l'expressió "presos polítics" o "expressions similars". A Twitter, Figaredo ha titllat de "teatre" la intervenció de Borràs. Quan el diputat ha acabat la seva intervenció, la presidenta del Congrés ha ignorat la petició del partit d'extrema dreta. Batet s'ha limitat a donar la paraula al següent diputat sense fer cap comentari.

stats