Política 11/04/2018

Vox fitxa l'ex cap de campanya de Trump per fer front a la "propaganda independentista fora d'Espanya"

El supremacista blanc Steve Bannon va ser l'artífex de la campanya de Trump a la Casa Blanca

Ara
2 min
VOX fitxa l'ex cap de campanya de Trump per fer front a la "propaganda independentista fora d'Espanya"

BarcelonaD'ex cap de campanya del president nord-americà, Donald Trump, a assessor del partit d'ultradreta espanyolista Vox. El partit de Santiago Abascal ha anunciat avui que Steve Bannon ajudarà la formació a "establir estratègies per combatre la propaganda separatista fora d'Espanya". Un dels altres objectius de Bannon serà "reduir al màxim qualsevol suport internacional" a l'independentisme català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A través d'un comunicat, Vox ha assegurat que estan treballant per trobar una data, "en els pròxims mesos", perquè Bannon pugui viatjar a Espanya. Fins i tot han afirmat que l'ex cap de campanya va destacar la importància de l'existència de Vox, "un partit basat en la sobirania i la identitat del poble espanyol", va indicar, i que "està disposat a defensar les seves fronteres".

A banda, i després de la seva visita a Washington, Rafael Bardají, membre del comitè executiu nacional de la formació, ha apuntat que "la seva aportació al debat polític espanyol serà d'un valor incalculable" gràcies a la seva experiència "durant la campanya presidencial". Un cop Trump va assolir la presidència, Bannon va esdevenir el principal estrateg i l'assessor polític del president.

Tal com va explicar l'ARA, Steve Bannon, de 63 anys, és tambe l'exdirector de la web de notícies d'extrema dreta 'Breitbart', un mitjà impulsat per supremacistes blancs que es va convertir en la "plataforma de la dreta alternativa". A banda, Bannon és un ferm defensor de la tesi que el capitalisme i sobretot l'Occident "judeocristià" estan en crisi, i en diverses ocasions ha assegurat que el món està en guerra contra el "feixisme jihadista islàmic".

Els més crítics amb l'exassessor afirmen que Bannon és racista, misogin, antisemita i islamòfob. De fet, fins i tot el també exdirector de 'Breitbart', Ben Shapiro, considera que és un "manipulador" que ha convertit l'extrema dreta en "corrent principal" amb "finalitats polítiques". Una idea que la revista 'Time' també va plasmar amb una portada en què presentava Bannon com "el gran manipulador".

stats