Política 05/10/2014

Un particular activa una web mirall de la pàgina oficial de la consulta des d'un domini filipí

La web reactivada informa de la suspensió del 9-N com a conseqüència del veto del TC a instàncies del govern espanyol i ofereix informació addicional a la de la web oficial

Ara
1 min
L'encapçalament de la web "paraoficial" del 9-N / ARA

Barcelona9nconsulta2014.url.ph. Aquesta és l'adreça de la web mirall de la web oficial de la Generalitat per a la consulta del 9-N que ha activat un particular en un domini filipí després que deixés d'actualitzar-se per la suspensió dels preparatius de la consulta per ordre del Tribunal Constitucional. L'impulsor de la iniciativa ho ha anunciat en el seu compte de Twitter, @afn691, en què explica que ha fet servir una web que un amic seu brasiler té a l'Índia amb domini filipí. L'allau de visites les últimes hores, però, han col·lapsat el servidor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La web mirall –"web paraoficial", diu l'encapçalament– afegeix informació addicional a l'oficial de la Generalitat com, per exemple, les campanyes televisives i a la premsa sense la "censura" del TC, o la fórmula perquè els funcionaris i particulars que ho vulguin s'ofereixin com a voluntaris per col·laborar amb el 9-N.

La web apareix l'endemà que el Govern de la Generalitat activés una campanya alternativa a la vetada pel TC a instàncies del govern espanyol en la qual s'informa, amb un missatge amb fons negre i una veu de fons, de la suspensió "cautelar" dels preparatius de la consulta per part de l'alt tribunal espanyol.

stats