Política 22/02/2013

Método 3 va fer tasques de seguretat per a CDC

Xavier Martorell, director general de Serveis Penitenciaris i president de Convergència a Sant Cugat, ha admès a RAC1 una inspecció a la seu del partit a Sabadell. Un correu vincula Martorell i CDC amb l'agència

Ara
3 min
El director general de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell / ACN

BarcelonaXavier Martorell, director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, president de CDC a Sant Cugat del Vallès, exresponsable dels Mossos d'Esquadra i excap de seguretat del Barça durant l'etapa Laporta, torna a aparèixer entre els informes de Método 3. Segons publiquen aquest divendres 'La Vanguardia' i 'El Periódico', entre els documents comissats a la seu de Método 3 hi ha una carpeta amb el nom "Client: Xavier Martorell" i almenys un correu electrònic que demostraria la relació de Martorell amb l'agència de detectius. En el correu, segons explica 'La Vanguardia', José Luis Marco, director financer de Método 3 –cosí del director de l'agència, Francisco Marco– demana a Martorell quan havia de cobrar a CDC de Sabadell per "una xerrada explicativa sobre les mesures de seguretat" de la seu del partit, on ja havien fet una operació per comprovar si hi havia telèfons punxats o micros ocults, un "barrido", com s'anomena en l'argot. "No ho sé, però no massa. Em dieu els dos preus i jo ho demano a CDC", respon Martorell des del seu compte de correu del Barça. El 'mail' és del 10 de febrer del 2010.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions aquest divendres al matí a RAC1, Martorell ha admès l'existència d'aquest correu electrònic i ha confirmat que es va fer l'operació de "barrido" a la seu de CDC de Sabadell. Ha assegurat, però, que els serveis es van fer de franc. "CDC mai ha contractat Método 3", ha remarcat. "Aquest 'mail' és molt senzill. Se m'havia demanat portar els temes de seguretat de CDC. Hi va haver una demanda del partit des de Sabadell i, pel que volien, vaig demanar a Método 3 que els acompanyessin en aquest tema i que fessin el servei sense cobrar". "No he contractat Método 3 ni de manera directa ni indirecta", ha insistit.

Martorell ha dit que "entén" la "pressió" que hi haurà sobre CDC arran de saber-se la relació amb Método 3, però ha insistit que el tracte el va tenir ell com a consultor de seguretat del partit i que no ha comès "cap irregularitat" penal ni administrativa.

L'alt càrrec de CDC troba "normal" que hi hagi una carpeta amb el seu nom perquè amb la seva pròpia empresa, Providen Seguretat, i després amb el Barça, havia contractat els serveis de Método 3 per fer altres "barridos". Tenia "una relació professional" amb Método 3 –ha insistit– i per això els va demanar el servei a CDC de Sabadell de franc. "No es va facturar res. Era un fet gens habitual en el partit i vaig demanar que no ho facturessin. Vaig demanar un favor, va sortir de franc", ha reiterat.

CDC va dir que no havia contractat mai Método 3

CDC va assegurar el 16 de febrer un comunicat que "no ha contractat mai Método 3 ni cap servei d'investigació de cap empresa, ni de manera directa ni indirecta".

L'informe a Puig

Martorell ja va aparèixer recentment als mitjans com el responsable d'un suposat informe sobre el conseller Felip Puig. Segons van publicar 'El Periódico' i 'La Razón', Puig va ser espiat el 2009 pels seus propis companys de partit. Xavier Martorell hauria encarregat l'informe. Martorell s'ha querellat contra 'El Periódico'.

L'espionatge al Barça

Xavier Martorell també és qui va encarregar a Método 3 el seguiment secret –les "auditories"– de quatre vicepresidents del Barça. En l'entrevista a RAC1, ha admès haver encarregat els informes als vicepresidents després de rebre l'ordre de l'exdirector general Joan Oliver. Martorell era cap de seguretat del club. Segons ha dit, el president Joan Laporta no n'estava al corrent.

stats