Política 04/08/2016

Zapatero defensa obrir un procés de diàleg intern al PSOE

L'expresident creu que celebrar unes terceres eleccions seria "negatiu i inconvenient"

Efe
1 min
L'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero / EFE

BarcelonaL'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero ha entrat avui en el debat de la investidura i ha declarat que seria "negatiu i inconvenient" que s'haguessin de celebrar unes terceres eleccions. Així, ha demanat al PP que faci els esforços que li corresponen com a força més votada, i ha defensat que s'obri un procés de diàleg intern al PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero ha considerat que el PSOE "ha de dialogar, ha d'obrir un procés de diàleg intern" que aporti el "màxim consens possible". Així, ha apel·lat a la coresponsabilitat de tots els partits per evitar unes noves eleccions –una responsabilitat que, ha remarcat, no recau només en el PSOE– i ha mencionat Podem i PNB, dels quals ha destacat la capacitat de diàleg. Ha argumentat, però, que pactar amb forces independentistes és "més complicat".

L'expresident ha insistit que és necessari "dialogar un procés" que culmini amb la formació d'un "govern de majoria". Segons creu, aquest diàleg "és compatible amb el posicionament ideològic i amb l'objectiu d'unir posicions polítiques molt diferents i en molts casos, antagòniques".

Així, ha demanat una oportunitat per a les negociacions i ha defensat donar suport als dirigents amb responsabilitats, als quals "no només s'ha de criticar".

L'exdirigent socialista no ha volgut pronunciar-se sobre la possibilitat d'abstenció del PSOE per facilitar la formació d'un nou executiu, però sí que s'ha mostrat convençut que no s'hauran de convocar unes terceres eleccions, tot i que "cada partit haurà de defensar les seves postures i respondre davant els seus votants".

stats