Ara Premium 05/12/2014

Les cinc frases més polèmiques del fugaç conseller de Sanitat de Madrid

El president de la Comunitat de Madrid el cessa després que torni a carregar contra Teresa Romero

Mario Martín Matas
2 min
El fins ara conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Javier Rodríguez, en una imatge d'arxiu / EFE

BarcelonaTant d’anar el càntir a la font, arriba que es trenca. El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, va cessar ahir el conseller de sanitat, Javier Rodríguez, l’endemà que tornés a fer unes polèmiques declaracions sobre el cas de Teresa Romero, l’auxiliar d’infermeria contagiada d’Ebola a l’Hospital Carlos III de Madrid després d’atendre els religiosos repatriats pel govern espanyol.

Dies després que el cas Gürtel acabés amb la ministra de Sanitat, Ana Mato, i d’unes quantes setmanes en què Rodríguez semblava més fora que dins de l’executiu madrileny, la curació de Romero i la imposició d’un estricte silenci mediàtic feien pensar que el conseller podria mantenir el càrrec. Fa dos dies, però, no va poder evitar tornar a dir-hi la seva i va treure pit per afirmar que si ell “ho hagués fet tan malament” en la gestió de la crisi de l’Ebola, Teresa Romero “no estaria parlant”. Unes paraules que van provocar que fos realment difícil per a González retenir-lo, i ahir va reclamar-li la dimissió. Això sí, li va agrair la seva “magnífica gestió”, malgrat que feia menys d’un any que estava al càrrec.

Rodríguez va prendre possessió el 28 de gener, quan va substituir Javier Fernández-Lasquetty, un altre polèmic conseller de Sanitat que va dimitir després que la justícia tombés el seu pla estrella: la privatització de sis hospitals públics. Rodríguez va destacar des del primer dia que es va conèixer la infecció de Romero com un dels portaveus del PP més bel·ligerants amb una malalta que es debatia a l’hospital entre la vida i la mort, amb unes sortides de to que fins i tot van generar crítiques entre els seus companys de partit.

1) "Teresa Romero podria haver estat mentint [sobre la seva febre i no haver superat els 38,6 graus que marca el protocol]. Després d'haver negat haver comès cap tipus d'alteració dels protocols, ha reconegut al seu metge que probablement va cometre un error".

2) "No devia estar tan malament si va anar a la perruqueria".

3) "No cal un màster per aprendre a posar-se un equip protector. Però alguns tenen més capacitat d'aprenentatge que d'altres".

4) "Si he de dimitir dimitiré. Sóc metge i tinc la vida resolta. Jo vaig arribar a la política menjat".

5) "Si jo ho hagués fet malament, Teresa Romero no estaria parlant i Espanya seguiria tenint aquesta malaltia".

stats