Política 06/09/2014

Catalunya al Centre: la plataforma moderada de Duran pren cos

O.m.
2 min

BarcelonaEl líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, continua fent passos per constituir el moviment de centre que va anunciar a finals de maig. Segons va avançar ahir la Cadena SER, Duran ja ha registrat el domini Catalunya al Centre, sota el paraigua del qual prendrà cos el reformulament del centre polític català en ple procés sobiranista. Al novembre el dirigent democristià té previst celebrar una convenció ideològica per presentar en societat aquesta iniciativa, que arriba en un moment en què la consulta ha creat tensions a CiU fins al punt que ja n’hi ha que dins d’Unió -entre els quals Duran- que es plantegen un futur sense Convergència en cas que arribin unes eleccions plebiscitàries en què la independència se situï al centre del debat electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent democristià ja ha iniciat contactes amb la societat civil i el món empresarial per començar a esbossar la seva plataforma. El llançament de la iniciativa coincidirà amb la data prevista per a la consulta del 9 de novembre, que Unió prefereix no celebrar en cas que el Tribunal Constitucional (TC) s’hi oposi a través de la seva suspensió.

Mas descarta eleccions

Tot i que Duran ja es prepara per a unes hipotètiques plebiscitàries, el president de la Generalitat, Artur Mas, va defensar ahir davant del grup parlamentari de CiU -desplaçat a Vilafranca del Penedès per fer la tradicional trobada prèvia a l’inici de curs polític- que no té “cap indici” que hi hagi d’haver comicis anticipats. “Sóc jo qui els ha de convocar i no tinc cap indici que hi apunti”, va indicar Mas, que va voler esforçar-se a subratllar, després de setmanes de polèmica, que “al Govern no hi ha discrepàncies ni divergències” al voltant de la consulta.

El president també es va referir a la possibilitat -apuntada aquesta setmana per Ramon Espadaler, secretari general de CiU- que Unió s’inhibeixi de la segona pregunta de la consulta i no es posicioni sobre la independència. “Unió no ha decidit encara el seu vot i jo ho he de respectar, com tampoc ho ha decidit Iniciativa”, va assenyalar Mas.

stats