Diumenge Ara Tu 16/02/2014

Tres receptes de pa

1 min

Pa d'espelta

Ingredients

  • 300 g de farina d'espelta ecològica blanca
  • 200 g de farina d'espelta ecològica integral
  • 1 raig d'oli
  • 2 culleradetes de sal
  • 300 ml d'aigua
  • Llavors
  • Massa mare d'espelta deshidratada (la podeu adquirir ja preparada en alguns forns de pa, com ara el Barcelona-Reykjavik.

Preparació

Barregeu tots els ingredients i amasseu-los fins a donar al pa la forma que vulgueu. Feu-hi uns talls per sobre just abans de posar-la a la panificadora o al forn.

Si utilitzeu panificadora, seleccioneu un programa de tres hores (temps total per a l'amassat, el repòs i la cocció). Si feu el pa al forn, deixeu fermentar la massa 12 hores i coeu-la durant 45 minuts a 180 graus.

Pa de xeixa

Ingredients

  • 200 g de farina de xeixa (una varietat mallorquina i de cultiu ecològic de l'anomenat blat antic)
  • 300 g de farina d'espelta blanca
  • 350 ml aigua
  • 1 raig d'oli
  • 2 culleradetes de sal
  • Massa mare d'espelta deshidratada

Preparació

Barregeu tots els ingredients i amasseu-los amb les mans. Si teniu previst fer el pa en panificadora, feu uns talls a la superfície de la massa i escolliu un programa de tres hores (que inclou el ferment i la cocció). Si el voleu coure al forn, deixeu fermentar la massa fins que dobli el volum (12 hores, aproximadament). Coeu-la 45 minuts a 180 graus.

Pa de carbassa

Ingredients

  • 500 g de farina
  • 500 g de carbassa cuita al forn
  • 50 ml d'aigua
  • 1 raig d'oli
  • Pipes de carbassa
  • Massa mare deshidratada d'espelta

Preparació

Barregeu tots els ingredients i amasseu-los amb les mans per donar-los la forma que vulgueu. Si teniu previst coure el pa al forn, haureu de deixar reposar la massa fins que dobli el seu volum (aproximadament 12 hores) i enfornar-la durant 45 minuts a 180 graus. En panificadora, seguiu un programa de tres hores.

stats