previsions 23/04/2016

Acabarà plovent aquesta tarda i vespre de Sant Jordi?

Els xàfecs continuaran desfilant pel nord i el nord-est de Catalunya, per bé que també assoliran punts de l'interior. Al vespre arribaran més desgastats al litoral central

Manel Cascante
2 min
Tempesta a la Bisbal d'Empordà, aquesta tarda

BarcelonaEl matí ha estat radiant a bona part del país per bé que, a mig matí, les nuvolades han anat a més cap al nord i al migdia ja han començat a descarregar els primers xàfecs al Prepirineu.

Els ruixats han guanyat extensió a primeres hores de la tarda i ja han començat a aigualir les primeres parades de roses i llibres en localitats de l'extrem nord del Catalunya i també de l'interior de Girona.

Fins a quarts de cinc de la tarda cal destacar registres de 20 litres a Mieres, 16 a Sant Feliu de Pallerols, 14 a la Vall d'en Bas, 12 a Organyà, 10 a Anglès, 8 a Sant Vicenç de Torelló, 6 a Berga i Girona o 4 a Sant Joan de les Abadesses, entre altres.

Els ruixats van acompanyats d'aparell elèctric i de calamarsa i pedra en alguns casos. Segons la Xarxa d'Observadors Meteorològics (XOM) s'ha vist calamarsa o pedra en poblacions com l'Esquirol, Viu de Llevata, la Pobla de Lillet o Sant Vicenç de Torelló.

Les precipitacions continuaran evolucionant de nord-oest cap al sud-est al llarg de la tarda i podran continuar descarregant amb intensitat de forma puntual. Els ruixats més forts i abundants pel que fa a precipitació es mantindran a l'interior de Girona, a l'entorn de la serralada Transversal i també en punts del Prepirineu oriental. La pluja arribarà a diversos sectors de la Catalunya Central i de la Costa Brava, i de cara al vespre també, tot i que més feble, a la costa central. Es manté el risc d'algun ruixat a la capital catalana tot i que sembla que, si plou, ho farà més aviat a darrera hora de la tarda o a partir del vespre.

Els xàfecs es fondran abans de la mitjanit i diumenge serà un dia força més estable i assolellat en conjunt. A la tarda no es descarta algun ruixat breu i molt més aïllat que avui entre el Montseny, la serralada Transversal i el litoral i el prelitoral barceloní. Independentment, però, els vents del nord mantindran les precipitacions a prop de la cara nord pirinenca. El mestral i la tramuntana manxaran amb ganes al llarg de tota la jornada i les temperatures baixaran lleugerament respecte d'avui.

stats