previsions 15/04/2018

Avui el termòmetre s'enfilarà per sobre dels 20 ºC

Els núvols i els bancs de boira de primera hora se n'aniran ràpidament al llarg del matí

Oriol Rodríguez
2 min
Els núvols d'aquest matí a primera hora des de Verges

BarcelonaEl dia ha començat encara amb força núvols baixos i bancs de boira. Ràpidament, durant les primeres hores del matí, la nuvolositat minvarà, tot i que a les comarques de Girona és on costarà més de marxar.

En general el migdia serà assolellat, i això permetrà que la temperatura pugi de valent. A punts de la meitat est del país l'ascens respecte a ahir podria ser de més de 10 graus. Al Pirineu, al Prepirineu i a l'altiplà central la màxima se situarà entre 15 i 20 ºC, i a la resta entre 18 i 23 ºC. Tot i això, sobretot al País Valencià, s'esperen valors una mica més elevats.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la d'ahir

A la tarda creixeran nuvolades al Pirineu, al Prepirineu i al nord-est. Fins i tot, és molt probable que acabin deixant algun ruixat curt, especialment al voltant del Ripollès, Osona, el Berguedà i la Garrotxa.

Demà arribarà un altre canvi de temps, però serà breu. El cel s'ennuvolarà ràpidament i al llarg del dia només hi haurà algunes clarianes esporàdiques, més importants a les comarques de Girona. Entre la matinada i mitja tarda cauran ruixats a l'interior del Principat, a les Terres de l'Ebre, al Camp de Tarragona i a les Illes. Al País Valencià també plourà, però ho farà de manera més dispersa. A la resta la probabilitat que arribi a ploure serà clarament més baixa.

Precipitació prevista per demà

Com que hi haurà força núvols, la temperatura màxima baixarà en general. Els valors més alts, de fins a 20 o 22 ºC, es donaran a l'Empordà i a la Catalunya del Nord. En general també, a primera hora de la tarda la majoria de termòmetres marcaran entre 14 i 19 ºC.

Els pròxims dies el temps tendirà a ser molt més tranquil, però amb alguns matisos. Dimarts i dimecres seran dues jornades estables, tan sols amb alguns núvols d'evolució en punts que muntanya. Dijous les nuvolades de tarda podrien ser més extenses i gruixudes, prou per deixar alguns xàfecs a les comarques interiors.

Amb tot, l'ambient durant les hores centrals del dia es mantindrà molt suau, amb màximes per sobre dels 20 ºC a la majoria de comarques. No cal dir, doncs, que el desglaç s'accelerarà, sobretot a les cotes mitjanes del Pirineu. Caldrà estar atents a l'evolució dels cabals dels rius.

Temperatura màxima prevista per dimarts
stats