previsions 07/08/2021

La calor tornarà amb força

Els termòmetres s'enfilaran amb ganes a partir de dilluns i la setmana vinent serà una de les més càlides de l'estiu

2 min
Albada mig ennuvolada des de Moià.
Escolta aquí la previsió del temps

Hem encetat el dissabte amb el cel mig tapat en molts indrets. I, tot i que els estrats baixos s'aniran desfent a mesura que avanci el matí, els núvols prims continuaran circulant durant bona part del dia i mig enterbolint el cel a estones. Independentment, a partir del migdia començaran a créixer nuvolades en punts de muntanya del terç nord del país, i a la tarda fins i tot s'escaparan alguns xàfecs aïllats al Pirineu o en comarques com Osona o el Berguedà. De cara al vespre i nit també es podrien escapar algunes gotes cap a la Costa Daurada o les Terres de l'Ebre.

Previsió de pluja acumulada per aquest dissabte.

Un dissabte amb més sol que núvols i també amb més calor que ahir. El vent d'entre ponent i mestral, que a partir de migdia bufarà amb cops moderats a la Catalunya Central i al Prelitoral tarragoní, dispararà els termòmetres a la Costa Daurada i farà que avui moltes màximes, fins i tot prop de mar, s'acostin als 35 graus. De fet, al País Valencià el mercuri s'ha enfilat fins a 10 graus més que ahir i ha arribat als 39 ºC a Ontinyent, a Novelda i a Xàtiva o als 38 a la ciutat de València. També cal destacar els 37 graus de Petra i Eivissa, a les Illes Balears, els 37 també de Tortosa o els 35 de Reus, Constantí, Gurb o l'Ametlla de Mar.

Per la seva banda, amb el pas de les hores la tramuntana anirà guanyant força a l'Empordà i precisament aquesta entrada de vent del nord serà la responsable de la clara refrescada que notarem demà al conjunt del país.

Diferència de temperatura diürna prevista entre avui i demà.

De fet, diumenge suposarà un punt d'inflexió en el panorama meteorològic dels pròxims dies. Demà no superarem els 30 ºC pràcticament enlloc, però aquesta treva de les temperatures caniculars no s'allargarà gaire. Dilluns els termòmetres ja recuperaran els graus perduts aquest diumenge i a mesura que avanci la setmana les temperatures continuaran enfilant-se progressivament. Tot apunta que el mercuri tocarà sostre dijous, en la que serà una de les jornades més càlides d'aquest estiu, amb màximes que superaran els 40 ºC a les comarques interiors de Catalunya, del País Valencià i de les Illes.

Temperatures màximes previstes per dijous vinent.

Una nova calorada que vindrà acompanyada de poques complicacions pel que fa a l'estat del cel. Demà el sol recuperarà protagonisme i, tot i que tornaran a créixer nuvolades de tarda en punts de muntanya, ja no caldrà obrir el paraigua enlloc. El dilluns el passarem amb el cel enteranyinat per bandes de núvols prims i, ara mateix, sembla que entre dimarts i dimecres els núvols anirien a més i fins i tot s'escaparien algunes gotes a la Franja o al Pirineu més occidental. En tot cas, res fa pensar en ruixats generals ni generosos abans de deu dies i les últimes actualitzacions dels mapes del temps insinuen un domini aclaparador del sol a partir de dijous.

stats