previsions 24/04/2021

Diumenge al matí hi haurà alguns ruixats de fang

A la tarda s'imposarà l'ambient assolellat i la temperatura tornarà a superar els 20 ºC

2 min
Núvols alts aquest matí a Cardedeu (el Vallès Oriental)
Escolta aquí la previsió del temps

Per segon dia consecutiu, el sol i la bonança han estat els principals protagonistes de la situació meteorològica. Això no seria notícia si no fos perquè aquest abril està sent més fresc i menys assolellat del compte. Els termòmetres han arribat a assolir valors clarament per sobre de la marca dels 20 ºC a l'interior. Destaquen, per exemple:

  • 24 ºC a Vallfogona de Balaguer
  • 24 ºC a Organyà
  • 23 ºC a Sant Sadurní d'Anoia
  • 23 ºC a Banyoles
  • 22 ºC a Sort
  • 22 ºC a Vinebre

En canvi, a la costa la temperatura ha quedat frenada per l'efecte de la marinada, que a aquesta època de l'any és molt fresca. A Tarragona no s'han superat els 18 ºC de màxima, i a Badalona, amb prou feines s'ha arribat als 16 ºC.

El pas de bandes de núvols prims ha permès l'observació de fenòmens òptics com l'halo. Es tracta d'una corona que apareix al voltant del sol a causa de la refracció que pateix la llum en travessar la fina capa de núvols alts, que estan constituïts per petits cristalls de gel.

Halo solar observat des de Sant Antoni de Vilamajor (el Vallès Oriental)

Al llarg de les pròximes hores la nuvolositat anirà en augment, i demà el cel quedarà mig ennuvolat. Fins i tot s'esperen algunes gotellades o ruixats curts i dispersos, que seran més probables a la meitat oest del Principat. A la tarda, en canvi, hi haurà moltes més estones de sol, si bé el cel quedarà enterbolit per la presència de pols en suspensió.

La temperatura pujarà entre un i tres graus respecte a avui. Això vol dir que sovintejaran els valors de 19 a 24 ºC i, en el cas de les comarques de Ponent, fins i tot es podrien superar els 25 ºC de màxima.

El vent de llevant i de gregal s'anirà reforçant amb el pas de les hores. Durant la tarda bufarà amb cops de 40 a 50 km/h a les Illes, en punts de la costa del País Valencià i a la meitat sud del litoral català. Precisament, això afavorirà que la mar estigui més moguda, amb maror i àrees de forta maror (onades d'1 metre a 1 metre i mig).

Al llarg de la nit de diumenge a dilluns la nuvolositat anirà en augment fruit de l'arribada d'un canvi de temps que obrirà les portes a la variabilitat. Així, el primer dia de la setmana vindrà marcat pels núvols i algunes pluges, en forma de ruixats dispersos, que podran afectar qualsevol indret. Ara bé, tot sembla indicar que l'arxipèlag balear quedarà al marge de la precipitació. Això sí, cal tenir en compte que, com que hi haurà pols en suspensió, la pluja que caigui ho farà acompanyada de fang.

Precipitació prevista per dilluns.

A partir de dimarts el temps serà molt canviant, un fet ben típic de la primavera. Les nuvolades s'alternaran amb les estones de sol i, sobretot a les tardes, hi haurà xàfecs de distribució irregular i algunes tronades a comarques interiors, tant de Catalunya com del País Valencià. Fins i tot, també hi podria haver algun ruixat aïllat a l'interior de Mallorca. Amb tot, a mesura que avanci la setmana la temperatura tendirà a baixar.

stats