previsions 03/01/2021

Diumenge de més sol i ambient fred

Al llarg dels propers dies encara es poden repetir alguns ruixats de neu en cotes baixes

Oriol Rodríguez
2 min
L'entorn de Santa Maria de Besora (Osona) emblanquinat per la gelada i la neu

BarcelonaAl llarg de la nit i la matinada el cel s'ha mantingut molt ennuvolat arreu. Fins i tot, en punts de les comarques de Girona encara s'han produït algunes precipitacions febles i disperses en forma de neu a la mateixa línia de la costa, tal com va començar a passar a partir d'ahir a la tarda.

Malgrat els núvols, la temperatura mínima ha sigut semblant o més baixa que la d'ahir en bona part del territori, tret del nord-est i de les valls del vessant sud del Pirineu i Prepirineu, on ha quedat més alta. Aquests han sigut alguns dels valors registrats:

  • -16 ºC a Salòria (2.451 m)
  • -9 ºC a Viella
  • -5 ºC a Vallfogona de Balaguer
  • -5 ºC a Pujalt
  • -3 ºC a Olot
  • -1ºC a Lleida
  • 0 ºC a Girona
  • 3 ºC a Tarragona
  • 5 ºC a Barcelona
  • 5 ºC a l'Aldea

Fins a mig matí es mantindran els núvols a la meitat est i la possibilitat de veure voleiar algun floc a l'est de les comarques de Girona. Ràpidament, però, les clarianes guanyaran terreny i s'acabarà imposant l'ambient assolellat.

La temperatura màxima serà semblant o una mica més baixa que la d'ahir, si bé al nord-est i al Pirineu pujarà lleugerament. Se situarà entre 2 ºC i 7 ºC al Pirineu, el Prepirineu i l'altiplà central i entre 6 ºC i 11 ºC a la resta.

La tramuntana continuarà bufant amb força al nord de l'Alt Empordà i el mestral ho farà al sud del camp de Tarragona i a la vall de l'Ebre. Hi haurà cops de 70 a 90 km/h en aquests sectors, si bé a partir del migdia aniran de baixa.

La propera matinada l'ambient encara serà més fred. El cel més aviat serè i el vent força encalmat afavoriran que les glaçades puguin estendre's per la majoria de comarques. Fins i tot podrien arribar a alguns trams del litoral.

Temperatura mínima prevista per dilluns

Demà arribarà una nova pertorbació que en conjunt serà poc activa. Els bancs de boira en punts de l'interior que hi haurà a primera hora s'aniran dissipant, alhora que augmentaran els núvols arreu, de manera que el cel quedarà mig ennuvolat. A més, durant la tarda hi haurà algun ruixat feble i aïllat al Pirineu, el Prepirineu i l'extrem nord de les comarques de Girona, amb una cota de neu que voltarà els 300 o 400 metres.

L'embossament d'aire fred associat a aquesta pertorbació es podria mantenir damunt nostre també durant la jornada de dimarts. Això podria portar al creixement de nuvolades a les comarques de Girona i de Barcelona i a algun ruixat dispers en aquestes zones. Tot plegat, amb un fred ben viu.

Ara per ara sembla que el dia de Reis serà una jornada d'impàs, amb força sol tot i un augment dels núvols a partir de la tarda. De mica en mica els models meteorològics van confirmant que a partir de dijous hi podria haver una situació de llevant que portaria precipitacions generals. Tot i això, encara hi ha discrepàncies, de manera que caldrà seguir amb atenció com evoluciona la predicció.

stats