previsions 11/02/2021

La méteo: tongada de ruixats abans d'un cap de setmana bastant rúfol i hivernal

Aquest divendres el pas d'una borrasca provocarà xàfecs sobtats en força comarques

2 min

BarcelonaAvui s'han tornat a superar els 20 graus en alguns punts de les Terres de l'Ebre. D'entre les màximes més altes d'aquest dijous destaquen els 22 graus de Tortosa i d'Aldover, i els 21 de Benissanet. A Reus s'ha arribat a 20 graus, a Tarragona a 19, i a Valls a 18. A Barcelona, Girona i Lleida la màxima s'ha mogut entre els 16 i els 17 graus.

Demà arribarà una nova borrasca que provocarà pluges i nevades al Pirineu, i xàfecs més sobtats en molts punts de la Catalunya Central, comarques de Girona i fins i tot en àmbits com el Vallès i el Maresme. Al Pirineu les precipitacions seran bastant abundants, amb una cota de neu que se situarà al voltant dels 1.500 metres. A la resta els xàfecs hi apareixeran sobretot a la tarda, i seran pluges que no duraran gaire estona però que podrien descarregar amb ganes en alguns moments. No és descartable fins i tot alguna tempesta puntual. En general farà menys fred a primera hora, i tot i el canvi de temps, al migdia l'ambient tampoc serà gaire hivernal. A última hora el mestral tornarà a bufar amb cops de fins a 80 o 90 km/h a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona.

Acumulacions de precipitació previstes per a aquest divendres.

El cap de setmana començarà amb molt de sol, però aviat els núvols començaran a augmentar a les comarques de Girona i a la costa central. A partir de dissabte al vespre el temps serà molt insegur a l'est. Diumenge el cel estarà tapat arreu i cal esperar precipitacions a la meitat est. En general seran pluges minses, però no és descartable que en alguns indrets hi arribi a ploure amb més ganes. Això provocarà que el migdia de diumenge sigui el més hivernal d'aquest febrer fins ara. Molts termòmetres no passaran dels 10 graus, i el vent augmentarà la sensació de fred a prop de mar. L'ambient serà especialment fred a les comarques de Girona, on la cota de neu se situarà al final del dia per sota dels 1.000 metres.

Baixada de temperatura prevista per diumenge.

La setmana que ve començarà amb un panorama molt similar. És bastant possible que entre diumenge i dimecres el sol sigui car de veure en general i especialment a prop de mar. Tot i així, res fa pensar en pluges destacables o abundants, sinó més aviat en plugims intermitents i en una sensació de temps molt rúfol i hivernal.

A mesura que avanci la setmana que ve la temperatura s'anirà recuperant, però és bastant incert com acabarà el mes de febrer. La dinàmica general atmosfèrica sembla que continuarà sent força desordenada, i de la mateixa manera que aquests pròxims dies una potent fredorada afectarà l'est d'Europa i països com Turquia, no és descartable que un escenari similar es pugui donar també al nostre àmbit abans no arribi el mes de març. A hores d'ara aquest no és l'escenari més probable, però caldrà seguir-ho de prop.

Acumulacions de precipitació previstes per diumenge.
stats