previsions 18/07/2021

Encarem una setmana de calor i xafogor intenses

Avui es poden fregar els 38 ºC al pla de Lleida i a l'interior de la vall de l'Ebre

2 min
La sortida de sol d'avui des de Calella
Escolta aquí la previsió del temps

De mica en mica es va consolidant la massa d'aire càlid que ens acompanyarà al llarg dels pròxims dies, i això es nota, per exemple, en el fet que aquesta matinada la temperatura ha baixat una mica menys que l'anterior. Ara ja han estat diversos trams del litoral, com l'extrem nord de l'Empordà, l'entorn de la ciutat de Barcelona i punts de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre, on el termòmetre s'ha mantingut per sobre dels 20 ºC durant tota la nit.

Avui la temperatura màxima serà més alta, entre un i dos graus. Si ahir ja hi va haver alguns registres de fins a 36 o 37 ºC al sud del pla de Lleida i a l'interior de la vall de l'Ebre, avui es podrien fregar els 38 ºC en aquests sectors i també en punts de l'interior de València. En general, sovintejaran els valors de 28 a 33 ºC.

Temperatura màxima prevista per a avui.

L'ascens del termòmetre s'accentuarà en algunes zones de cara a demà. Encara que a la majoria de comarques es repetiran els valors d'avui, al sector central del litoral i prelitoral farà més calor. Al voltant del Vallès i de l'interior del Baix Llobregat es podrà arribar als 34 o 35 ºC.

A mesura que passin els dies la temperatura s'anirà enfilant una mica més, sobretot a les comarques interiors. Aquest acabarà sent el període de calor intensa més llarg des de principis d'estiu, ja que durarà, pel cap baix, fins divendres. A banda, a la costa s'incrementarà la xafogor i les nits seran de mal dormir.

Amb tot, tant avui com demà el temps vindrà marcat per l'ambient assolellat arreu, amb tan sols la presència d'alguns núvols de tarda força esquifits en zones de muntanya del nord del país. Ara bé, dimarts arribarà un petit canvi de temps en forma de ruixats de tarda que afectaran el Pirineu i els Ports. Dimecres es podrien repetir alguns xàfecs a les mateixes zones.

Precipitació prevista per a dimarts.

La tramuntana continuarà bufant a l'Alt Empordà al llarg d'aquest diumenge, amb cops de 40 a 50 km/h. Tot i això, té les hores comptades. Al final de la pròxima matinada anirà afluixant i demà, a partir del migdia, desapareixerà. Mentrestant, a la zona de l'incendi forestal de Llançà, la temperatura podrà pujar fins als 30 ºC i la humitat relativa baixarà durant les hores centrals del dia per sota del 40%. És per aquesta raó, i per la sequera acumulada a la zona, que el perill d'incendi forestal continua sent molt alt al cap de Creus i a la resta de l'extrem nord de l'Alt Empordà.

Mapa del perill d'incendi forestal previst per a avui.
stats